TSK, Mavi Vatan'da İki Büyük Tatbikat Gerçekleştirecek!

Fransa ve ABD ile ortak savunma anlaşmaları imzalayan Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı hamleleri ile gerilimi tırmandırırken, Türkiye ise sahada başlattığı tatbikatlarla Atina yönetimine gözdağı veriyor. 

16.10.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-10:55) TSK, Mavi Vatan'da İki Büyük Tatbikat Gerçekleştirecek!

TSK, Türk hakimiyet alanı olan Mavi Vatan sınırları içerisinde, dosta güven düşmana korku verecek iki büyük tatbikat daha gerçekleştirileceğini duyuruldu. Nusret-2021 Mayın Harbi Tatbikatı 18 Ekim’de Kuzey Ege’de, deniz harbine hazırlık tatbikatı olan DOĞU AKDENİZ-2021 manevrası ise 1 Kasım’da Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilecek.

YAPILACAK TATBİKATTA NATO UNSURLARI DA YER ALACAK

Çanakkale ve Saros Körfezi çevresinde yapılması planlanan Nusret-2021 Mayın Harbi Tatbikatı’na; Azerbaycan, Pakistan, Katar Libya ve Bangladeş'in yanı sıra Romanya, Ukrayna, Belçika ile NATO unsurları da dahil olacak. Doğu Akdeniz-2021 tatbikatında ise sadece TSK’nin yanında Azerbaycan ve Pakistan özel kuvvetleri yer alacak.

TATBİKATA PEK ÇOK ÜLKEDEN GÖZLEMCİ PERSONEL KATILACAK

ABD’nin bir adet P-8 Poseidon deniz karakol uçağı ile katılacağı tatbikata, Bahreyn, Katar, Ürdün, Fas, Libya, Güney Afrika ve Ukrayna askerî personeli de gözlemci olarak dahil olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal