Mavi Vatan'ın Gözü Yıl Sonunda Hazır Olacak!

ASELSAN ve Sefine Tersanesi ortaklığında 'Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı' ve 'İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı'nın üretimi sürüyor.

30.08.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-22:17) Mavi Vatan'ın Gözü Yıl Sonunda Hazır Olacak!

Çalışmaları devam eden yeni silahların bu senenin sonunda hazır olması planlanıyor.Silahlar kullanıma hazır hale geldiğinde Mavi Vatan'ın güvenliğinin sağlanması için kullanılacak.

YERLİ VE MİLLİ

Seymen, ASELSAN tarafından prototip olarak üretilen araçların tasarımının tamamen kendilerine ait ve çelik konstrüksiyon üretiminin bitmiş bulunduğunu belirrti. Yazılımlarının milli olarak yapıldığı ve roket sistemlerini de ROKETSAN ve ASELSAN 'ın yerli olarak sağlandığını söyledi. 'Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı' ve 'İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı'nın özellikleri ile ilgili Seymen, 'Otonom seviyesi olarak engelden sakınma, üzerindeki seyir radarı, elektro-optik kameralarla çevreden aldığı görüntüleri işleyerek kendisi güvenli bir şekilde seyir yapabilecek. Kontrol birimiyle çeşitli haberleşme kanalları var. Arkamızdaki aracımız tamamen su üstü harbi için geliştirilmiş bir araç. Kritik üs ve limanların korunması, keşif, gözetleme, karakol amaçlı kullanılabilecek.'dedi. Bununla birlikte Seymen 'Araçlarımız bir kumanda birimi tarafından kontrol edilecek. Herhangi bir bölgeye savaş gemisiyle, Anadolu, Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi gibi yüzer platformlarda taşınıp kullanılabilecek. Diğer aracımız da deniz altı savunma harbi amaçlı. Bu araçta da ARMELSAN tarafından üretilen sonar sistemleri kullanılacak. Bu araç, Deniz Kuvvetlerimiz için üretilecek ilk deniz altı savunma aracı olacak. Üzerinde bulunan sonarlarla deniz altı savunma harbi yapabilecek, denizaltıları tespit edebilecek ve tespit ettiği denizaltılara karşı torpido ve DSH roketleriyle hücum gerçekleştirebilecek.' ifadelerini kullandı. Seymen, bununla birlikte tamamlanan araçları kritik limanları denizaltılara karşı koruma hususunda da değerlendireceklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal