Yunanistan'a Engel: Oruç Reis Mavi Vatan'a Sokmadı!

Yunanistan’ın Fransız ‘Nautical Geo’ araştırma gemisiyle Mavi Vatan’a girmeye çalıştı. TCG Oruç Reis firkateyni ise Yunanistan’ın bu girişimini engelledi.

22.09.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-12:14) Yunanistan'a Engel: Oruç Reis Mavi Vatan'a Sokmadı!

Mavi Vatan’a girmek isteyen Yunanistan’ın Fransız ‘Nautical Geo’ araştırma gemisi Oruç Reis engelline takıldı. Yunanistan’ın bu hukuksuz hareketi TCG Oruç Reis firkateyni tarafından önlendi.

ORUÇ REİS YUNANİSTAN’IN GÖREVLENDİRDİĞİ GEMİYİ MAVİ VATAN’A SOKMADI

Yeni Şafak’ın haberine göre, Mavi Vatan’a girmek isteyen gemiyi durduran TCG Oruç Reis telsizle, ‘Türk kıta sahanlığına giremezsin. Girersen müdahale edilecek’ diyerek sert bir dille uyarıda bulundu. Kıta sahanlığına sokulmayan Yunanistan’ın Fransız ‘Nautical Geo’ araştırma gemisi geri dönmek zorunda kaldı. Yunanistan, 16 Eylül’de ‘Nautical Geo’ gemisi için 16-22 Eylül’ü kapsayan bir Navtex yayınlamıştı. Türkiye, Libya ile yapılan anlaşmada çizilen sınırların aşıldığını ve Navtex’in kendi kıta sahanlığını kapsadığını görünce karşı Navtex yayınladı. Türkiye bölgede yaşanılacak olası bir provokasyonu önlemek için ise TCG Oruç Reis firkateynini görevlendirmişti.

ORUÇ REİS OLASI BİR PROVOKASYON İÇİN NÖBET TUTUYOR

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan son krize konu olan Fransız ‘Nautical Geo’ araştırma gemisinin Girit açıklarındaki araştırma görevi bugün sona eriyor. Bölgede yeni bir kriz beklenmese de Türk donanması, Girit Adası açıklarında Türk kıta sahanlığı üzerindeki bekleyişini her ihtimale karşı sürdürmeye devam ediyor. Türkiye bölgede yaşanılacak olası bir provokasyonu önlemek için ise TCG Oruç Reis firkateynini görevlendirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal