Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye İle Çıkarlarımız Örtüşüyor!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Afganistan'dan sığınmacı akınlarının engellenmesi konusunda Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor açıklamasında bulundu.

13.09.2021-10:04 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-10:04) Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye İle Çıkarlarımız Örtüşüyor!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Afganistan'dan sığınmacı akınlarının engellenmesi konusunda Türkiye ile çıkarlarının örtüştüğünü dile getirdi. 

İNSAN KAÇAKÇILIĞI AĞLARINI BOZMAYA VE EZMEYE SÖZ VERİYORUM

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina'da düzenlediği basın toplantısında ülkesinin sınır güvenliğine dair açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, yaptığı açıklamada ‘Yunanistan'a Türkiye üzerinden yasa dışı yolla sığınmacı sokan insan kaçakçılığı ağlarını bozma ve ezme sözü veriyorum’ dedi.

YUNANİSTAN’A YENİ BİR SIĞINMACI AKINI ÖNGÖRMÜYORUM

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ‘Afganistan'dan Yunanistan'a Türkiye üzerinden yeni bir sığınmacı akını öngörmüyorum. Amacımız herhangi bir göç dalgasını sınırlarımıza ulaşmadan çok önce durdurmak. Bu noktada Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor. Yunanistan etkin bir sınır koruma stratejisi benimsiyor. Sığınmacı akınlarının 2021'de geçen yıla kıyasla çok büyük oranda azaldı’ diyerek sığınmacılara yönelik açıklamalarına son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal