Erdoğan'dan Yunanistan'a: Tek Taraflı Eylemlerden Kaçının

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de gerçekleştirilen Yunanistan'la ilişkiler sempozyumuna video mesajla katıldı. Erdoğan mesajında, komşu Yunanistan'ın tek taraflı eylemlerden kaçınmasını söyledi.

09.09.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-16:35) Erdoğan'dan Yunanistan'a: Tek Taraflı Eylemlerden Kaçının

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenen Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını videolu olarak gönderdi.

YUNANİSTAN TEK TARAFLI EYLEMLERDEN KAÇINMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de gerçekleştirilen Yunanistan'la ilişkiler sempozyumuna video mesajla katıldı. Erdoğan mesajında, komşu Yunanistan'ın menfaatlerimize saygı göstermesini, oldubittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını iletti.

Sempozyumun başarılı geçmesi dileklerinde bulunan Erdoğan, sempozyumun düzenlenmesine öncülük eden Dokuz Eylül ve Başkent üniversitelerinin yetkililerini tebrik etti.

Erdoğan, sempozyumda atalarımız tarafından 'adalar denizi' olarak nitelendirdiği Ege Denizi, tarih boyunca medeniyetlerin kavşak noktasında yer almış, insanlığın ortak kültür havzalarından birisi olduğunu belirtirken ''Üzerine şiirler yazılan, şarkılar söylenen bu güzel deniz, iş birliği ve barışın sembolü olması gerekirken maalesef son yıllarda insani trajedilerle gündeme gelmektedir.'' şeklinde ifade etti.

GEREKLİ DERSLER ÇIKARILMADI

Suriye'de yaklaşık 11 yıldır süren iç savaşlardan kaçan binlerce göçmenin Ege Denizi'nde hayatını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, ''Bundan 6 yıl önce minik bedeni sahile vuran Aylan bebek, modern dünyanın utanç vesikası olarak hafızalara kazınmıştır. Başta Avrupa olmak üzere, Batılı ülkeler Aylan bebeğin dramından gerekli dersleri çıkarmamıştır. Mültecileri kendi topraklarında güven ve huzur içinde yaşatacak adımların hiçbiri atılmamıştır.'' dedi.

TÜRKİYE GÖÇLE MÜCADELEDE YALNIZ BIRAKILDI

Türkiye'nin Suriye kaynaklı düzensiz göçün engellenmesine karşı verdiği mücadelede tek başına bırakıldığını söyleyen Erdoğan, ''Suriyeli mazlumlara kapanan kapıların, ülkemizde darbe girişiminde bulunmuş, 251 vatandaşımızın kanını dökmüş FETÖ'cü canilere sonuna kadar açılması insanlık adına hicap kaynağıdır.'' şeklinde ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal