TSK İçindeki FETÖ Casuslarına Yönelik Duruşmada Karar Çıktı

İzmir'de 'askeri casusluk soruşturması'ndaki usulsüzlükler ve bir takım bilgilerin sızdırılmasıyla ilgili FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yer alana üyeleriyle ilgili görülen davada 61 zanlıya 1 sene 13 ay ve 10 sene 7 ay 15 gün arasında hapis cezalarına karar verildi.

09.07.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-17:08) TSK İçindeki FETÖ Casuslarına Yönelik Duruşmada Karar Çıktı

İzmir'de 'askeri casusluk soruşturması'ndaki usulsüzlükler ve bir takım bilgilerin sızdırılmasıyla ilgili FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yer alana üyeleriyle ilgili görülen davada 61 zanlıya 1 sene 13 ay ve 10 sene 7 ay 15 gün arasında hapis cezalarına karar verildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, birtakım zanlılarla ile avukatları hazır halde bulundu.

12 ZANLININ DOSYASI AYRILDI

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen mahkemede son sözü sorulan zanlılar beraat istedi.

Mahkeme kurulu, aldığı karandan sonra açıkladığı hükmünde 96 zanlıdan 12'sinin kaçak olması sebebiyle dosyalarının ayrılmasına karar aldı.

Kurul, 18'i albay 41 eski asker ve örgütün asker yapılanmasında yer aldığı öne sürülen 19 zanlının 'silahlı terör örgütü üyeliği' kabahatinden, bir kişinin de 'terör örgütü üyeliğine yardım' kabahatinden cezalandırılmasına karar verdi.

Zanlılar, 1 sene 13 ay ve 10 sene 7 ay 15 gün arasında hapis cezaları aldı.

Kurul, 4 kişiyle ilgili etkin pişmanlık sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığını karara ulaştırdı. 1 kişinin hayatını kaybetmesi, 1 kişinin de mükerrer dava sebebiyle davalarının kabul edilmemesine karar alınan mahkemede 17 zanlı beraat etti.

Kurul, Hava Kuvvetleri Komutanlığı istihbarat kollarında kurmay başkanlığı ile İKK Şube müdürlüğü üstlenmiş eski kurmay albay Üryani Kömbeci ile örgütün asker yapılanmasında mahrem imam olduğu öne sürülen 9 zanlıyla ilgili hükmen tutuklama kararı aldı.

'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasından ceza verilen zanlılardan, emekli hakim albay Ahmet Zeki Üçok'un işkenceyle ifade aldığı öne sürülerek yargılanıp beraat ettiği Kayseri Işık (Hipnoz) davasının müştekileri astsubaylar Ali B, Orhan G. ve örgütün mahrem imamları olduğu öne sürülen Erkan Yener Ş'nin de olduğu aktarıldı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ iddialarıyla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010 tarihinde gelen ihbar elektronik postası üzerine yapılan ve içlerinde muvazzaf askerlerin de olduğu 357 zanlı ile üst düzey askeri yetkili, devletin gizli bilgi ve dosyalarını yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlanmıştı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan davada bütün zanlılarla ilgili beraat kararı alınmış, soruşturma etabında görev alan kamu personelleriyle ilgili fezleke hazırlanarak suç duyurusu yapılmıştı.

'Askeri casusluk' soruşturmasında FETÖ mensuplarının sahte kanıt ürettiği iddialarıyla ilgili çoğu polis olan zanlılar yargıya çıkarılmıştı. 29 Mayıs 2019 tarihinde karar mahkemesinde, 13'ü tutuklu 90 zanlıdan 41'ine 6 sene 10 ay 15 gün ve 51 sene 4 ay 5 gün arasında hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

'Askeri Casusluk' soruşturmasındaki usulsüzlüklerle birtakım bilgilerin sızdırılmasıyla ilgili FETÖ'nün TSK içinde yer alan mensuplarıyla ilgili açılan davanın da ayrıca görülmesi karar alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal