Trump'tan İran'da Düşen Uçakla İlgili Flaş Açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili açıklama yaptı.

09.01.2020-20:30 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-21:17) Trump'tan İran'da Düşen Uçakla İlgili Flaş Açıklama!

ABD'li kaynaklar İran'da düşerek 176 kişinin ölmesine neden olan yolcu uçağının büyük ihtimalle İran tarafından 'yanlışlıkla' vurulduğunu öne sürdü.

İran medyası ilk olarak uçak kazasının motor arızasından kaynaklandığını duyurmuştu. Ukrayna başta bu açıklamayı onaylasa da daha sonra detaylı incelemeye ihtiyaç olduğunu söyleyerek ilk duyurusundan geri adım attı.

Uçağın düştüğü gün İran ABD'nin Irak'ta bulunan askeri üslerine füze saldırısı yapmıştı.

ABD'li iki resmi kaynak ise son olarak Ukrayna'ya ait yolcu uçağının İran tarafından yanlışlıkla vurulduğunu öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump da uçak kazasının nedeniyle ilgili şüphelerinin olduğunu söyledi. Beyaz Saray'da konuşan Trump,"Korkunç bir şeylerin olduğuna dair hislerim var. Birileri yanlışlık yapmış olabilir, bilmiyorum"

Trump, "Çok trajik bir olay. Birileri hata yapmış olabilir. İdeal olan kara kutunun Boeing'e verilmesi. Başka ülkeye de verebilirler. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var" ifadelerini kullandı. Trump uçağın düşüşüyle ilgili şüpheleri olduğunu belirtti.

Trump ayrıca, İran'a yeni bir dizi ekonomik yaptırımın onayladığını ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından uygulanacağını söyledi.

Nato'nun ortadoğu'da daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini yineleyen Trump, "Ortadoğu’da ABD askerlerinin olmasındansa NATO askerlerinin olmasını tercih ederim. NATO Ortadoğu'yu da kapsayacak şekilde genişlemeli. NATO ve Ortadoğu. NATO için yeni bir ad buldum: NATOME" dedi.

ABD'li yetkililer: Uçak İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldü

Öte yandan, Reuters haber ajansı hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi uçağın bir füzeyle vurularak düşürüldüğüne emin. Reuters'ın haberinde Washington'ın uydu görüntüleri nedeniyle uçağın düşürüldüğüne inandığı ifade edildi.

ABD'li yetkililerin uçağın yüksek ihtimalle İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü düşündükleri belirtildi.

İran Sivil Havacılık Kurumu: Ukrayna uçağının füzeyle düşürüldüğü iddiası ‘mantıksız dedikodulardan’ ibaret

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise PS752 Ukrayna uçağının hava savunma füzesi tarafından vurularak düşürüldüğü iddialarının ‘mantıksız dedikodulardan ibaret olduğu’ belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal