Trump'tan Coronavirüse Yeni İsim: Corona Gribi!

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı bir canlı yayında dünya gündeminde bulunan coronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün olayı abarttığını savunan Trump, coronavirüse yeni bir isim de buldu. Trump virüse, Corona gribi adını verdi.

06.03.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-10:22) Trump'tan Coronavirüse Yeni İsim: Corona Gribi!

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı bir canlı yayında coronavirüsle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün durumu abarttığını savunan ABD Başkanı, abartılı sayılar paylaşıldığını iddia etti. 

FOX News'e bağlanan Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün, "Coronavirüs vakalarının yüzde 3,4'ünün ölümle sonuçlandı." şeklindeki açıklamalarına değindi ve "Bence yüzde 3,4 gerçekten yanlış bir sayı." şeklinde konuştu.

Sezgilerinin kendisine bunu söylediğini aktaran Trump, "Birçok insanla gerçekleştirdiğim sohbete göre birçok insan bundan hastalanıyor, ama çok hafif geçiriyorlar. Doktor bile görmedikleri oluyor, hatta aramıyorlar bile." dedi. Hastalığını hafif geçirenlerin hastaneye gitmediğini ve bu yüzden toplam vaka sayısına eklenmediğini iddia eden Trump, bu gerekçeyle ölüm oranının gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Öte yandan coronavirüs salgını için yeni bir isim bulan Trump, virüse 'corona grip' adını verdi. Trump, yüzde 3 ve 4 gibi rakamlarının yüksek olduğunu, ölü sayının da yüzde 1'den az olduğunu öne sürdü.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal