Trump yolsuzluk davasında köşeye sıkıştı: Teslim olacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın başı yolsuzluk davaları ile dertte. Seçim sonuçlarına hile karıştırmaktan Georgia eyaletinde yargılanan Trump, hakim karışışına çıkmak için bölgeye geliyor.

24.08.2023-11:02 - (Son Güncelleme: 24.08.2023-11:19) Trump yolsuzluk davasında köşeye sıkıştı: Teslim olacak

Amerika Birleşik Devletleri’nin olaylı başkanı Donald Trump, seçimlere müdahale suçundan yargılanıyor. Trump’ın ekibinden bir kişi Georgia eyaletinde görülen davada teslim olurken, eski başkanında Perşembe günü teslim olması ve tutuklanması bekleniyor.

Trump tutuklanacak mı?

Akşam’da yer alan habere göre; ABD eski başkanı Trump, hakkında açılan yolsuzluk davaları ile hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Trump, üç ayrı mahkeme sürecinde savunma yapmış ve ceza almamıştı. Ancak Georgia eyaletinde mahkeme sürecinde işler pekte Trump’ın hesapladığı gibi gitmedi. Fulton şehri şerifi Patrick Labat, Trump'ın bu davada diğer zanlılara uygulanan normal süreçlere tabi olacağını belirtti. Trump, suçlamaları reddederek kendisi hakkında bir cadı avının başlatıldığını öne sürüyor.

Trump tutuklanacak mı?

Georgia eyaletinde teslim olacak 

Eski başkan Trump ile beraber suçlanan iki kişi teslim olarak, Fulton hapishanesine girmiş durumda. Bu hapishanede tıbbi taramalar, parmak izi alınması ve tutuklama talebinin incelenmesi gibi süreçlerden geçiriliyor. Bu sefer, Trump da diğer tutuklular gibi polis dosyası için fotoğrafının çekilmesine tabi tutulabilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal