Trump protesto çağrısı yaptı: ABD karıştı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Manhattan Bölge Savcısı’nın soruşturmasıyla ilgili olarak gelecek hafta Salı günü tutuklanabileceğini ve bu yüzden destekçilerine protesto çağrısında bulunduğunu duyurmuştu.

21.03.2023-17:28 - (Son Güncelleme: 21.03.2023-17:47) Trump protesto çağrısı yaptı: ABD karıştı

Trupm’ın duyurusundan sonra, ABD’nin New York kentindeki Manhattan Bölge Savcılığı çevresinde toplanan Trump destekçileri gösteri düzenledi.

Haber7'de yer alan habere göre; ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan ve Meclis İdaresi Komitesi Başkanı Bryan Steil, eski Başkan Donald Trump’a yönelik soruşturmalar kapsamında, New York Bölge Savcısı Alvin Bragg'den Mecliste ifade vermesini ve duruma ilişkin tüm belgeleri Meclisin ilgili komitelerine sunmasını talep etti.

Sokaklar karıştı

Eski ABD Başkanı Trump cumartesi günü Manhattan Bölge Savcısı'nın soruşturmasıyla ilgili 21 Mart Salı günü tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu.

Trump, ayrıntı vermemişti

17 Mart'ta Manhattan Bölge Mahkemesi, Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen devlete ait "gizli belgelerle" ilgili avukatı Evan Corcoran'ı ifade vermeye çağırmıştı. Diğer taraftan New York savcılarının, eski Başkan Trump hakkında yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle ilgili bir dava açmaya yakın olduğu bildiriliyor.

Daniels’in, Trump'ın başkanlık yarışına girmeden önce onunla bir ilişkisi olduğu ve 2016 başkanlık seçimlerinden önce 130 bin dolarlık sus payı aldığı iddia edilmişti.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal