Trump Geri Adım Attı, Federal Hükümet Rekora Koşuyor

Meksika duvarının inşası için gerekli olan bütçenin kongreden onay almaması halinde acil durum ilan edeceğini belirten ABD Başkanı Trump, ''Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum'' açıklamasını yaptı.

12.01.2019-08:54 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-08:50) Trump Geri Adım Attı, Federal Hükümet Rekora Koşuyor

Meksika duvarının inşası için gerekli olan bütçenin kongreden onay almaması halinde acil durum ilan edeceğini belirten ABD Başkanı Trump, ''Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum'' açıklamasını yaptı. 21 gündür süren kriz yarına kadar düzelmezse ABD tarihinde bir rekor kırılmış olacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bütçe krizi 21'nci gününde hala etkisini devam ettiriyor. Federal kurumların dörtte biri hizmet sağlayamazken çalışanlar da üç haftadır zaruri izin alıyor ve ya maaş almadan çalışmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas'taki Meksika sınırını ziyareti öncesindeki açıklamasında zorunlu kalması halinde Meksika duvarı için gerekli olan bütçe için kongreyi görmezden gelip acil durum ilan edebileceğini belirtmişti.

TRUMP’TAN YENİ AÇIKLAMA

Trump yeni bir açıklama yaparak "Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum" ifadelerini kullandım.

Federal hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tutan Trump, duvar için fon sağlanmadığı takdirde hükümetinin aylarca, senelerce kapalı kalabileceğini, Demokratlar ise Trump'ın sınır güvenliği için istediği bütçenin aşırı olduğunu savunuyor. Trump’ın duvar için 5,7 milyar dolar finansman istemekte.

REKORA GİDİYOR

ABD'de federal hükümetin kapanması ilk kez gerçekleşmiyor. Ülkede 1997 senesinden bu zamana kadar federal hükümet 21 defa belirli tarihlerde kapalı kaldı. Fakat ilk kez Trump yönetiminde bu kadar uzun süre kapalı tutuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal