Trabzon'da Kanlı Takı Kavgasında Dikkat Çeken Ses Kaydı: 'Vur Baba Hepsini Vur!'

Trabzon’da 4 önce evlenen doktor çiftten Burcu Bulut’un babası damadının ailesinden 3 kişiyi yaralamıştı. Boşanan kadın Bulut’un ise babasının azmettiricisi olması suçundan hakkında 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

27.01.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-14:15) Trabzon'da Kanlı Takı Kavgasında Dikkat Çeken Ses Kaydı: 'Vur Baba Hepsini Vur!'

Kısa bir süre önce evlenen doktor çiftten Burcu Bulut’un babası emekli astsubay Basri Bulut, damasının ailesinin silahla ateş ederek yaralamıştı. Olay sonrası gözaltına alınan Bulut, 'silahla nitelikli kasten yaralama' suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi. Zanlı hakkında 8 yıla kadar hapis istemi verildi. Mahkeme delil olarak dinletilen ses kaydında doktor Burcu Bulut Keleş için de suçu azmettirmek suçundan babasına verilen ceza kadar hapis cezası talep edildi. Burcu Bulut Keleş’in ses kayıtlarında, ‘vur baba, hepsini vur’ dediği iddia edildi. 


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde görevli Dr. Burcu Bulut Keleş ile meslektaşı Ümit Keleş ile geçen yıl evlendi. Düğünde takı paylaşımı nedeniyle tartışan çift, ailelerin müdahalesiyle sakinleştirildi. Konuyu konuşmak üzere bir araya gelen aileler yeniden tartışmaya başladı. Kastamonu’dan Trabzon’a gelen gelinin babası emekli astsubay Basri Bulut, damadı Ümit Keleş ile babası Hasan (53) annesi Meryem (53) ve kız kardeşi Edanur Keleş'i (25) silahla vurarak yaraladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralıları hastaneye kaldırdı. Olay sonrası gözaltına alınarak ifadesine başvurulan Basri Bulut, ‘Düğününde takılan altınların damadın ailesinin istediğini öğrenince, onlara 'altınlar kızımda kalsın' dedim. Bir anda üzerime doğru yürüdüler. O sırada silahımla ateş ettim’ dedi. Bulut, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevinde gönderildi. 

DOKTOR ÇİFTTEN BOŞANMA TALEBİ

Kendilerine yönelik yapılan silahlı saldırı sonrası damat tarafı Basri Bulut ve kızı hakkında emniyete giderek şikayette bulundu. Doktor çift, avukatları aracılığı ile karşılık tazminat talebinde bulunarak boşanmak istediklerini dile getirdiler. Trabzon 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, damadının ailesini ‘silahla nitelikli yaralama’ suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Burcu Bulut Keleş için de ‘azmettirmek’ suçundan babası kadar hapis cezası istemi kararı verildi. 


SES KAYDI DELİLLERİNDE: VUR BABA HEPSİNİ VUR

Trabzon 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, doktor çift düğünde takılan takıların kimin ailesi tarafından muhafaza edileceği yönündeki tartışmalar yer aldı. Eşinin babası tarafından silahla yaralanan damat, evde yaşanan olay sırasında kayda aldığı ses kaydını mahkemede delil olarak sundu. Söz konusu ses kaydı, karşılıklı tazminat talebinde bulunan doktor çiftin boşanma talebinde bulundukları mahkemede de delil olarak sunuldu. Mahkemeye dedil olarak sunulan ses kaydında, tartışma sonrasında evde bir sessizlik olduğu daha sonra ise 5 el silah sesi duyulduğu belirtildi. Doktor Burcu Bulut Keleş’in ise silah sesleri duyulmadan önce babasına 'vur, hepsini vur' dediği kaydedildi. 


GELİNİN BABASI UZAK ATIŞ YAPMIŞ

‘Silahla kasten yaralama’ suçundan hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istenen Basri Bulut'un olayda belinden çıkardığı silahla uzaktan atış yaptığı belirtildiği, yaralıların ise sağlık durumlarına ilişkin kriminal raporlar da iddianamede yer aldı. Olayları ses kaydına alan aileler hakkında ise, 'ek kovuşturmaya yer olmadığına' konusunda karar verildiği kaydedildi. Öte yandan sanıklar, ilerleyen zamanlarda Trabzon 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı ifade edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal