Trabzon Valiliğinden Yayla Evlerine Erzak Uyarısı

Trabzon Valiliği, terör örgütünün barınmasını engellemek amacıyla yayla evlerinde erzak ve malzeme bırakılmaması için vatandaşları uyardı.

02.11.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-11:08) Trabzon Valiliğinden Yayla Evlerine Erzak Uyarısı

Terör örgütünün barınmasını engellemek için Trabzon Valiliğinden bir açıklama geldi.

Bölge halkının erzak deposu olarak kullandığı yayla evlerinin boşaltılması istendi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca 2020 yılı ekim ayı içerisinde Trabzon Valiliği koordinesinde kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile ''Yayla Evlerinde Erzak ve Malzeme Bırakmayalım'' projesi başlatıldığı hatırlatıldı.

Terörle mücadele harekatı çerçevesinde Karadeniz Bölgesi'nde devam eden yoğun operasyonlar sonucunda, bölücü terör örgütünün sözde Karadeniz açılım grubunun büyük oranda imha edildiğine vurgu yapılan açıklamada, bazı unsurlarının ise bölgede tutunamayarak kaçmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Aynı açıklamada, bölgede emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik operasyonların kararlılıkla ve kesintisiz sürdüğüne işaret edilerek, ''Terörist unsurların yaşamlarını yayla evlerinden hırsızlık yaparak bırakılan erzaklarla sağladığı bilinmektedir. Bu duruma engel olmak ve barınma imkanlarını boşa çıkarmak maksadıyla yayla evi sahiplerinin kış döneminde evlerde erzak ve yaşam malzemesi pil, akü, tüp, ilaç, suni gübre, ocak, küçük ev aletleri bırakmaması kamuoyunun bilgisine sunulur.''açıklaması yapıldı.

Diğer taraftan, yayla evlerine gidildiğinde hırsızlık şüphesi ile karşı karşıya gelen vatandaşların iz ve delilleri bozmadan güvenlik güçlerine bildirilmesinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal