Toprak Donması Sebebiyle Kış Öncesi 800 Mezar Hazır Hale Getiriliyor

Kış mevsiminde hava sıcaklığının - 35 dereceye kadar gerilediği Erzurum'da toprağın donması sebebiyle kış aylarında yaşamını yitirecekler için 800 mezar hazırlanıyor.

13.11.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-13:48) Toprak Donması Sebebiyle Kış Öncesi 800 Mezar Hazır Hale Getiriliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü aracılığıyla Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda kış mevsiminde önce çalışmalarını tamamlandı.

Kepçelerle açılan mezarları, kompresör, kazma, hilti ve küreklerle gün boyu düzeltme işlemi yapan belediye işçileri, altı yüz mezarı hazır duruma getirdi. İşçiler, kalan iki yüzünü açmak için de faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Saat 07.30'da işe başlayan işçiler, 16.30'a kadar mezar açma işlemlerine devam ediyor. İşçiler yer yer mola verip yanlarındaki termostaki çaylarını yudumlayıp dinleniyor.

Mezarlık hizmetleri ile Türkiye'de pek çok ile örnek teşkil eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 'Kışın toprak taş gibi oluyor. Yaklaşık bir metre kar yağıyor. Mezarı ancak kompresör yardımı ile kazdırabiliyoruz. Sonbaharda belli bir hazırlık yaparak tek, çift, üç ve dört kişilik olmak üzere mezar yerleri kazıyoruz. Şu ana kadar 600 mezar yeri kazdık. Kış korkusu yaşamıyoruz. Aile mezarlığı olanlardan biri rahmetli olduğunda o gün kazıyoruz. Biraz zor oluyor ama vazifemizi yerine getiriyoruz. Ama önceden bu hazırlığı yaptığımız için kışın günde 5 ila 10 arasında cenaze defnediyoruz. Bu hazırlığı yaptığımız için bizim için de çok kolay oluyor' şeklinde konuştu.

Kışın mezar açmanın oldukça zor olduğunu ifade eden işçilerden Sinan Vural da şu ifadeleri kullandı:

'Mezarlık hazırlığı yapıyoruz. Kış gelmeden 600 mezarı açtık. 200 tane daha yapmamız lazım. Kar yağmadan, iyice don yapmadan onları da tamamlamalıyız. Yoksa bize çok zor oluyor. Gün boyu sürekli mezar kazıyoruz. Cenazeler gelince de kazma işlemini bırakıp, defin işlerini yapmaya gidiyoruz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal