TOKİ taksitlerinde fahiş artış iddiası: Vatandaş konuya açıklık getirdi

TOKİ ucuz konut projesi konusunda son günlerde ortaya çıkan fahiş taksit iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. TOKİ’den daha önce hak sahibi olan bir vatandaş ise konuya açıklık getirdi. İşte ayrıntılar...

24.09.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 24.09.2022-14:54) TOKİ taksitlerinde fahiş artış iddiası: Vatandaş konuya açıklık getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı tarihin en büyük sosyal konut projesine başvurular 5 milyonun üzerine çıktı. Fakat son günlerde ortaya çıkan TOKİ taksitlerinde fahiş artış iddiası vatandaşın kafasını karıştırdı.  TOKİ'den ev alan bir vatandaş söz konusu söylentilere yanıt verdi. 2017'de arsa üzerinden anlaşma yaptığını belirten Mustafa Severcan, "2017'de 1.229 TL olan taksit, şu an 2.235 lira" dedi.

Vatandaş konuya açıklık getirdi

TOKİ taksitlerinin fahiş miktarda artacağı söylentileri hakkında konuşan Mustafa Severcan, "56 yaşındayım. Kayaşehir 18. Bölgedeki kampanyasına girdim. Taksitlerim 2017'de başladı. Net 104 metre kare bir ev. Arsa üzerinden anlaşma yaptık. Süresinde bitirilip teslimatlar yapıldı. Devlet vatandaşını olağanüstü koruyor. Yüksek artışlar kesinlikle olmuyor. Korkulacak bir şey yok. Pandemi döneminde herhangi bir artış yapılmadı. Taksitleri ilerleyen dönemde aldı. Vatandaşlar hiçbir tedirginlik yaşamasın" diye konuştu.

TOKİ konut taksitleri

İndirim kampanyası başlatıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve TOKİ tarafından yürütülen kampanyaya göre 201 bin 371 konut ve işyeri alıcısı yararlanabilecek. Her yıl yapılan indirim kampanyasında geçmiş yıllarda yüzde 20-22 indirim yapılırken, bu yıl bu oran yüzde 25'e çıkarıldı.

Kampanya için başvurular dün başlarken, indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanabilecek. borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 12.5 indirim yapılacak.

Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal