Bakan Çavuşoğlu’dan ABD’ye F-16 resti: Bizi kısıtlayan anlaşmaya imza atmayız

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 gerginliği devam ediyor. Konu hakkında çıkan haberlere açıklama getiren Bakan Çavuşoğlu, F-16 hakkında bir kısıtlama getirilmesinin kabul edilir bir durum olmadığını belirterek, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

24.09.2022-13:07 - (Son Güncelleme: 24.09.2022-13:07) Bakan Çavuşoğlu’dan ABD’ye F-16 resti: Bizi kısıtlayan anlaşmaya imza atmayız

ABD’den alınması planlanan F-16 hakkında ortaya atılan istekler, Türkiye’yi çileden çıkarttı. İki ülke arasındaki alışveriş gerilimi devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "F-16 konusunda elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız. Bir kısıtlama getirilmesi kabul edilebilir değil. Kullanamayacağımız ürünü niye alalım?" ifadelerini kullandı.

"Bizi bağlayan bir anlaşma içinde değiliz"

Son dönemlerde gündem de olan F-16 hakkında merak edilenleri cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, F-16 kısıtlaması hakkında net konuştu. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "F-16 konusunda elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız... bir kısıtlama getirilmesi kabul edilebilir değil. Kullanamayacağımız ürünü niye alalım?" dedi.

F-16 krizi nedir?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın devam ettiği sıralarda, Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma füzeleri nedeniyle yeni nesil F-35 savaş uçağı ortak üretim ve satın alma programından çıkarılan Türkiye, bu hamlenin üzerine  ABD'den 40 yeni F-16 savaş uçağı ve yaklaşık 80 modernizasyon kiti almak istediğini bildirmişti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal