Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine Hindistan’dan tepki: Referans ve göndermeler faydalı değildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan gerginlikler hakkındaki konuşmasına Hindistan’dan tepki geldi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, "BMGK'da Keşmir ile ilgili yapılan referans ve göndermelerin faydalı ya da yararlı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

24.09.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 24.09.2022-14:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine Hindistan’dan tepki: Referans ve göndermeler faydalı değildi

Bu  hafta New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları, Ankara ile Yeni Delhi arasında iplerin gerilmesine neden oldu. Kurulda Keşmir konusunu gündeme taşıyan Erdoğan’a tepki gösteren Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, "BMGK'da Keşmir ile ilgili yapılan referans ve göndermelerin faydalı ya da yararlı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Barışın olmaması üzüntü verici

New York’ta Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan gerilimlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan ve Pakistan'ın, bağımsızlıklarını kazanmalarının üzerinden geçen 75 yıla rağmen aralarında hala güçlü bir barış ve iş birliği tesis edilememiş olmasından üzüntü duyduklarını ifade etmişti. Erdoğan, "Dileğimiz, Keşmir'de adil ve kalıcı barış ve huzura ulaşılmasıdır. Yakın tarihte yaşanan bir sel felaketi sebebiyle son derece sıkıntılı günler geçiren Pakistan halkına, tekrar geçmiş olsun diyoruz" diye konuşmuştu.

Erdoğan Hindistan

Hindistan’dan Erdoğan’a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu ifadeleri Hindistan tarafında tepkiye yol açtı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Erdoğan'ın sözlerini yorumlarken, "BMGK'da Keşmir ile ilgili yapılan referans ve göndermelerin faydalı ya da yararlı olduğunu düşünmüyorum" dedi. Sözcü'de yer alan habere göre Bagchi, Hindistan ile Pakistan arasındaki krizin iki ülke arasında Shimla Anlaşması uyarınca çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'daki BMGK'da da konuyu gündeme getirmiş ve o dönem çok daha sert bir tonda açıklamalar yapmıştı. Erdoğan, 2019'da, "Güney Asya'nın istikrarı ve refahı Keşmir'den ayrı tutulamaz" demiş, BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen 8 milyon Keşmirlinin hala kuşatma altında olduğunu söylemişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal