TOGG Blokzincir Geliştiricileri Arıyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yayınladığı iş ilanıyla dikkatleri üzerine çekti. İlandaki 'aranılan nitelikler' kısmında; başvuran kişilerden IOTA, Ethereum ve Blockchain teknolojisinde 3 yıllık deneyim sahibi olması istendi. Bu niteliklerin neden istendiği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

15.04.2021-16:43 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-16:52) TOGG Blokzincir Geliştiricileri Arıyor

2018 yılında 5 farklı şirketin bir araya gelmesiyle kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, tüm hızıyla yerli otomobil üretim sürecini yürütüyor. Geçtiğimiz haftalarda Gemlik tesisindeki çalışmalar için 7/24 canlı yayın yapmaya başlayan TOGG, kariyer.net üzerinden yeni bir iş ilanı yayınladı. İş ilanında IOTA, Hyperledger Fabric, Corda ve Ethereum alanlarında tecrübe sahibi adayların arandığı duyruldu. Öte yandan iş ilanına başvuracak adayların 3 yıllık Blockchain (Blokzincir) geliştiricisi olması şartının yanında; kriptografi şifreleme, DLT ve blokzincir protokolleri hakkında deneyim sahibi olması istendi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ilanında, bu niteliklerin hangi pozisyon için arandığı belirtilmezken TOGG'un tıpkı Tesla gibi kripto paralarla satış yapacağı yorumları yapıldı. Ancak bu yorumlar şimdilik bir iddiadan öteye gitmiyor. Yerli otomobil geliştiricilerinin nasıl bir teknoloji üzerinde çalıştığı ve bu niteliklerin yerli otomobil projesiyle nasıl bir ilgisi olduğu bilinmiyor.

İlanda iş tanımı şu şekilde yapıldı;

Blokzinciri teknoloji ihtiyaçlarını belirlemek ve bu ihtiyaçları karşılamak için çeşitli paydaşlarla işbirliği yapmak.

Çok parçacıklı kodlar yazarak uygulama özelliği ve arayüzü oluşturmak. 

Güncel blockchain teknolojilerine ve kriptografi yöntemlerine ayak uydurmak.


İlandaki detaylara bakılırsa, TOGG'un kripto paralarla satış yapmasının yanında, yerli otomobilin son teknoloji sistemlerle donatılması için çalışmalar yürüttüğü sonucu da çıkarılabilir.

Önümüzdeki günlerde bu iş ilanı ile ilgili detayların netleşmesi ve yürütülen projeler hakkında bilgi verilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal