TİKA'dan Özbekistan'a Covid-19'la Mücadele İçin Tıbbi Destek

TİKA salgın sebebiyle gerçekleştirdiği tıbbi malzeme yardımları TİKA Taşkent Program Koordinatörü Cemalettin Tüney tarafından Özbekistan Bakanlar Kuruluna bağlı Yenilikçi Tıp Ulusal Merkezi'ne gönderildi.

12.06.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-16:57) TİKA'dan Özbekistan'a Covid-19'la Mücadele İçin Tıbbi Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) salgın sebebiyle gerçekleştirdiği tıbbi malzeme yardımları TİKA Taşkent Program Koordinatörü Cemalettin Tüney tarafından Özbekistan Bakanlar Kuruluna bağlı Yenilikçi Tıp Ulusal Merkezi'ne gönderildi.

Malzemelerin teslimatı esnasında açıklamalarda bulunan Tüney, 5 bin maske, 10 bin cerrahi maske, 5 bin koruyucu gözlük, 500 bin galoş, 100 bin eldiven ile 100 dezenfektan jel ve 100 dezenfektan spreyden oluşan tıbbi malzeme ile Özbek sağlık çalışanlarının salgınla mücadelesine katkı yapmayı amaçladıkları kaydederek, TİKA’nın bundan sonra da ülkedeki yardım projelerini devam edeceğini bildirdi.

Yenilikçi Tıp Ulusal Merkezi Başkanı Ravşan İzamov da TİKA tarafından yapılan bahsi geçen malzeme yardımının çok gerekli olduğuna vurgu yapılarak bu yardımdan dolayı Türkiye ve halkına teşekkürlerini sundu. İzamov, TİKA’nın daha önce de salgınla mücadele kapsamında Özbekistan’a tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu hatırlatarak, salgınla mücadelede ön safta bulunan Özbek sağlık çalışanlarının bu malzemelerden çok memnun kaldıklarını söyledi.

Ardından Tüney ve İzamov, söz konusu insani yardımın teslimine ilişkin protokolü imzaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal