THe Queens Gambit Dizi Konusu

The Queens Gambit konusu, dizinin 1 ay içerisinde en çok izlenen yapım olma başarısıyla birlikte merak konusu oldu. Peki, The Queens Gambit dizi konusu nedir? The Queens Gambit gerçek mi? The Queens Gambit oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor? The Queens Gambit 2. sezon ne zaman?

14.03.2021-10:12 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-16:51) THe Queens Gambit Dizi Konusu

Yayınlandığı ilk günden itibaren izleyicileri çeken The Queens Gambit, konusuyla, kostümleriyle ve oyuncu kadrosuyla merak konusu olmaya devam ediyor. Öyle ki 1 ayda 62 milyon Netflix kullanıcısı tarafından izlenen dizi bu alanda büyük bir başarı yakalamış durumda. 

THE QUEENS GAMBİT DİZİ KONUSU

1950’lerde Kentucky’deki bir yetimhanede, küçük bir kız satrançta büyük bir yeteneğinin olduğunu fark ediyor ve dizinin konusu satranç ve bağımlılık merkezinde ilerliyor. Anya Taylor-Joy’un başrolde oynadığı  7-bölümlük dizi boyunca küçük kız satranç ve bağımlılık ile mücadele ediyor. Dünya'daki en yetenekli ve en iyi satranç oyuncuları ile karşı karşıya gelen Beth Harmon, o dönemde az bilinen satranç dünyası gözler önüne sererken 1960'lardaki kadın kimliğine de perde aralıyor. The Queens Gambit Beth, On altı yaşına geldiğinde, ABD Açık Satranç Şampiyonası için mücadele ediyor. Ancak Beth profesyonel çevrede becerilerini geliştirdikçe, riskler yükseliyor. Kendi içine kapanıyor ve sürekli olarak kaçma dürtüsüyle savaşıyor. 

THE QUEENS GAMBİT GERÇEK Mİ?

Taylor-Joy’un canlandırdığı Beth Harmon karakteri gerçek değil. Tarihte böyle bir kişi yok. Öte yandan büyük satranç ustası Dylan Loeb McClain, Beth Harmon karakterinin ünlü satranç dahisi Bobby Fischer'dan esinlenilerek yaratıldığını iddia ediyor. Bu konuda New York Times’a kapsamlı bir makale yazan McClain, "Fischer, kadın satranç oyuncuları hakkında oldukça küçümseyici olmuştu. 1963’te verdiği bir röportajda onların ‘berbat’ hatta ‘akıllı olmadıklarını’ söylemişti" şeklinde yazan usta oyuncu, Beth’in, Fischer’ın sözlerine karşı gelen bir karakteri temsil ettiğini söyledi. 

The Queens Gambit dizisinden bir sahne.

Dizi hakkında oldukça kapsamlı görüşler öne süren McClain, dizinin 1958’den 1968’e kadar kapsadığı 10 senelik sürenin Fischer’ın kariyerinin zirvesi olduğunu belirtiyor. Bu konu hakkında, “Beth 1967’de Amerika Şampiyonasını kazanıyor. Bu sene Fischer, sekizinci ve son Amerikan Şampiyon ünvanını kazanmıştı. Evlat edinen annesi Mexico City’de öldükten sonra Beth kendini yalnız hissetmeye başlıyor. Fischer’ın da ablası Joan evlendikten ve evden ayrıldıktan sonra annesi Regina da evden ayrılarak medikal diplomasını almaya gitmişti. Tıpkı Beth gibi Fischer da 16 yaşında tek başına yaşamaya başladı” şeklinde yazan McClain, Fischer ve Beth karakteri arasındaki benzerlikleri öne çıkarttı. 

THE QUEENS GAMBİT OYUNCU KADROSU

The Queens Gambit dizisinde birçok usta İngiliz oyuncu bulunuyor. Taylor-Joy başrolde Beth karakterine hayat verirken, Thomas Brodie-Sangster ise Benny Watts karakterini canlandırıyor. Önceden ‘Love Actually’ filminde oynayan Brodie-Sangster, daha sonra ‘Game of Thrones,’ ‘The Maze Runner’ ve ‘Nowhere Boy’ gibi yapımlarda yer almıştı. Dizinin diğer oyuncuları ve dizideki rolleri şu şekilde;

Harry Melling - Harry Beltik 

Moses Ingram - Jolene 

Bill Camp - Mr. Shaibel 

Jacob Fortune-Lloyd - D.L. Townes

THE QUEENS GAMBİT 2. SEZON NE ZAMAN?

The Queen’s Gambit, yayınlandığı tarihten itibaren ilk 28 gün içerisinde 62 milyon Netflix kullanıcısı tarafından izlenerek platforma hızlı bir giriş yaptı. Netflix'in 1 ay içerisinde en çok izlenen mini dizisi olma başarısını yakalayan The Queens Gambit'in 2. sezonunun ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. 

Mini dizi olarak vitrine çıkan The Queens Gambit'in ikinci sezonunun yayınlanması pek de olası görülmüyor. Ancak dizinin yakaladığı başarı ve hayran kitlesinin isteklerine dizi yapımcıları kayıtsız kalamayabilir ve dizinin ikinci sezonu yayınlanabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal