Freud Dizi Konusu Nedir?

Freud dizi konusu, dizinin yayınlandığı dönemden itibaren merak ediliyor. Peki, Freud dizisi kaç bölüm? Freud dizi oyuncuları kimler? Freud dizisi kaç bölüm? Freud dizisi gerçek mi?

12.03.2021-12:49 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-13:46) Freud Dizi Konusu Nedir?

Freud dizi konusu, psikanalizin kurucusu, nörolog Sigmund Freud'a odaklanıyor. Yayınlandığı günden itibaren dizi otoriterlerinden ve izleyicilerden tam not alan Freud, Netflix en iyi diziler kategorisinde gösteriliyor. Ayrıca Netflix dizi önerisi yapan kanallar sık sık bu diziyi öneriyor. Freud dizisi, merak edilen tüm detaylarıyla içeriğimizde. 

FREUD DİZİ KONUSU

Güzel Netflix dizileri arayan kişiler sık sık bu diziyle karşılaşmakta ve 'Freud ne anlatıyor?' şeklinde sorular sormaktadır. 

'Netflix izlenmesi gereken diziler' listelerinde mutlaka yer verilen Freud dizi konusu, 19. yüzyıl Viyana'sında kendisini göstermeye çalışan Sigmund Freud'un gençliğini anlatıyor. Ancak dizi yapımcıları, bu anlatıyı yaparken gerçeklerden olduğu kadar hayal gücünden de sıklıkla faydalanmış. Zira dizi içerisine aklın sınırlarını aşan mistik ögeler bol bol yerleştirilmiş.

Dizide, psikanalizin kurucusu olarak bilinen Sigmund Freud, o dönemde ortaya çıkan gizemli kaçırılma olaylarını ve cinayetleri çözebilmek için bir dedektif ve bir de medyum ile işbirliği yapıyor. Öte yandan, kimsenin yeteneklerine ve bilgisine değer vermediği bir dönemde kendi muayenehanesini kurup psikolojide kendi özgün tedavi metotlarını kullanmaya çalışıyor. Freud'un geliştirdiği yöntem ise 'hipnozdur' ancak başlarda hipnoz konusunda pek de başarılı olamaz. Bu nedenle sürekli olarak eleştirilerin odağında olur. 

Psikoloji ve suç dizileri kapsamında değerlendirebileceğimiz Freud dizisi ilk sezon itibariyle oldukça yüksek bir başarı oranı yakalamış durumda. Bu başarının yakalanmasında kuşkusuz en büyük pay Freud dizi oyuncularına ait. Sigmund Freud karakterine hayat veren Robert Finster ve Fleur Salome karakterini canlandıran Ella Rumpf rollerine çok iyi uyum sağlamışlar. 

FREUD DİZİSİ KAÇ BÖLÜM?

Netflix'te diziyi izlemek isteyenler öncelikli olarak 'Freud dizisi kaç bölüm?' sorusunu soruyor.

23 Mart 2020'de Netflix'te yayınlanan Freud dizisi bir sezondan oluşuyor ve ilk sezonunda 8 bölüm bulunuyor. Her bir bölüm 45-55 dakika sürüyor. 

FREUD DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Freud dizisi, Viyana'da geçiyor. Ancak dizinin çekimleri ağırlıklı olarak Prag'da gerçekleştirildi. Dizi aynı zamanda Avusturya'nın Netflix'teki ilk orijinal serisi olma özelliğine sahip.

FREUD DİZİ OYUNCULARI 

Freud oyuncu kadrosu bir hayli tecrübeli oyunculardan oluşuyor. Ancak bunların içerisinde; Sigmund Freud'u canlandıran Robert Fistner öne çıkan isim olmayı başarıyor. Öte yandan, Flеur Ѕаlоmé rоlündе Еllа Rumрf, Аlfrеd Кіѕѕ rоlündе Gеоrg Frіеdrісh, Lеnоrе rоlündе Вrіgіttе Кrеn, Frаnz Роѕсhасhеr rоlündе Сhrіѕtорh Кrutzlеr, Коntеѕ Ѕорhіа vоn Ѕzáрárу rоlündе Аnја Кlіng vе Ѕzáрárу Коnt Vіktоr rоlündе Рhіlірр Носhmаіr dіzіnіn dіğеr оуunсulаrı olarak biliniyor. 

FREUD DİZİSİ GERÇEK Mİ? 

Freud dizisi, Sigmund Freud'un hayat hikayesine odaklansa da aslında gerçeklikten bir hayli uzak. Dizinin senaristleri, yapıma bol bol mistik ögeler ekleyerek anlatımı güçlendirmek istemiş. Bu nedenle dizi gerçek-fantastik arasında bir yerde değerlendirilebilir. 

FREUD ASLINDA KİM?

Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856 tarihinde Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda dünyaya gelen Avusturyalı bilim insanıdır. Psikanalizin kurucusu olarak bilinir. Nöroloji alanında uzmanlaşan Freud, kişiliğin aslında 5 farklı dönemden geçtiğini savunmaktadır. Yaşadığı dönemde değerli bir nörolog olsa da çoğu zaman 'çılgın' olarak tanımlanmıştır. Döneminin ötesinde görüşler savunmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal