Test İçin Para Alamayan Bazı Özel Hastaneler Kıyafetten Para Alıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında pandemi hastanelerinde coronavirüs tanı ve tedavi uygulamalarının ücretsiz yapılacağını belirtti. Bazı özel hastaneler personel kıyafet ücretlerini hastalardan aldı.

23.04.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-11:16) Test İçin Para Alamayan Bazı Özel Hastaneler Kıyafetten Para Alıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından salgınla mücadele kapsamında pandemi hastanelerinde coronavirüs tanı ve tedavisinin ücretsiz olacağı duyuruldu. Bazı özel hastanelerin, testlerden para alamadığı için personellerin giydiği kıyafetlerin ücretini hastalardan aldığı öne sürüldü.

Bazı özel hastanelerin, testi yapacak olan sağlık personelince kullanılan siperlik ve önlük için para almaya çalıştığı iddia edildi. Aktarılana göre bu ücretin 120-150 lira arasına kadar çıktığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak henüz net bir açıklama ise yapılmadı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Ülkemizde şimdiye kadar, 98 bin 674 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 376'ya çıkarken, tedavilerinin ardından taburcu edilen hasta sayısı 16 bin 477'ye çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal