İzmir'deki Cezaevinde Çok Sayıda Tutuklunun Coronavirüs Testi Pozitif Çıktı

İzmir'de, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan H.A.'nın coronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yapılan filyasyon çalışmasında, 64 hükümlü ve tutuklunun daha coronavirüs testi pozitif çıktığı öğrenildi.

21.04.2020-23:17 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-23:13) İzmir'deki Cezaevinde Çok Sayıda Tutuklunun Coronavirüs Testi Pozitif Çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olarak bulunan H.A.'nın, 13 Nisan tarihinde ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle hastaneye sevk edildiğini ve yapılan coronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasından sonra, cezaevinde kapsamlı filyasyon çalışması yapıldı.

İnternet sitesinden basın açıklaması yapılan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, H.A. ile temaslı olduğu ifade edilen 64 tutuklu ve hükümlünün daha coronavirüs testinin pozitif çıktığını, yoğun bakımda tedavi gören kalp hastalığı bulunan 70 yaşındaki bir hükümlünün de sağlık durumunun iyiye gitmesinin ardından servise alındığını ifade edildi.

Gerçekleşen açıklamada, tüm hükümlü ve tutukluların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edilirken, "İzmir Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda KOVİD-19 virüsü salgınına karşı hijyen ve izolasyon dahil tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınmasına devam edilmektedir" sözlerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal