Yıldızların Cettinin İşaretleri Bulundu

Bilim adamları yıldızların atalarının sinyallerine ulaştı.

02.03.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 02.03.2018-15:48) Yıldızların Cettinin İşaretleri Bulundu

Amerikalı bilim insanları, radyo işaretleri vasıtasıyla ilk kez yıldızların atalarının işaretlerini keşfetti.

Arizona ile Colorado üniversiteleri ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) vazifeli astronomlar, Avustralya'nın batısında Ulusal Bilim Ajansının Murchison Radyo-Astronomi Gözlemevi'nde bulunan radyo spektrometreyi sarf ederek Büyük Patlama'dan tahmini 180 milyon yılın ardından, günümüzden 13,6 milyar sene önce varolan ilk yıldızların işaretlerini tespit etti.

Astronomlar, 12 sene süren çalışmaları esnasında kozmostaki hidrojen elementine ait ilk ipuçlarını da elde etti. Neticeler, yeni doğan kozmosun hidrojenle sarılı ve düşünülenden çok daha soğuk olduğunu belirtti. Bilim insanları, neticeleri istikametinde evrendeki sıcaklığın o dönemde eksi 270 derece olduğunu tahmin etti.

Kozmosdaki ilk yıldızların büyük, mavi ve kısa ömürlü, bundan ötürü teleskopla görüntülenmesinin mümkün olmadığını belirtiliyor. Bu yıldızların keşfinde, evrende elektromanyetik radyasyonda güncel değişimleri belirleyen radyo sinyali anteni kullanılıyor.

Arizona Üniversitesinden baş çalışan Judd Bowman, buluşlarıyla alakalı "Bu çok ufak sinyal, kozmosun erken dönemine yeni bir sayfa açtı." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal