Whatsapp Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

Whatsapp silinen fotoğrafları geri getirme? Whatsapp silinen mesajları geri getirme? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

07.05.2018-18:16 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-18:06) Whatsapp Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

WhatsApp'ta yolladığınız bir mesajı yanlışlıkla silmeniz, mesajın içerisindeki fotoğrafları ve videoları bir anda kaybetmeniz manasına gelebilir. Ancak panik yapmanıza lüzum yok. Derin bir nefes alın çünkü doğru adımları izlerseniz, kaybolan fotoğrafı veya videoyu kurtarabilirsiniz.

Başkasında Var mı?

Önce silinen mesajın (kaybolan medyayı barındıran mesajın) bir kopyasının bir başkasında olup olmadığını kontrol edin. Bir fotoğraf yüklediyseniz ve bir gruba veya arkadaşınıza attıktan sonra sildiyseniz, bu fotoğraf onu gönderdiğiniz kişi veya kişilerde hala duruyor olabilir.

Yedekten Geri Yükleme

Sildiğiniz görselin kopyası kimsede yoksa, onu kurtarmanın en basit yolu, WhatsApp yedeklerini tekrar yüklemek. WhatsApp'ın Android ve iOS sürümleri sırasıyla Google Drive ve iCloud'a yedekleme işlevleri sunuyorlar. Mesajı sildikten sonra çok fazla süre geçmediyse, en son yedeği geri yüklemeyi denemelisiniz. Bu yöntemi uygulayabilmek için tabiki yedekleme işlevini fotoğrafı silmeden önce açmış olmanız lazım.

Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği adımlarını izleyin. Burada en son yedeğin ne zaman alındığını bulacaksınız. Görseli son yedekleme işleminin ardından sildiyseniz, WhatsApp'ı silip yeniden yükleyerek silinen mesajları kurtarabilirsiniz. WhatsApp'ı yeniden kurarken yedekten tekrar yüklemek isteyip istemediğniz sorulacak.

Bu işlemin son yedeklemeden sonraki mesajların silinmesine neden olabileceğini unutmayın.

WhatsApp Klasörüne Göz Atın (Android)

iPhone kullanıcıları cihazın tüm dosya sistemine göz atamadığı için bu yöntem yalnızca Android'de geçerli. WhatsApp attığınız ve aldığınız tüm görselleri varsayılan olarak bir klasörde tutuyor. Görseli sohbetten silseniz bile bu klasörden silinmeyebilir; bu nedenle bir dosya yöneticisi kullanarak Dahili Hafıza > WhatsApp > Media > WhatsApp Images klasörüne bakın.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal