Google Geçmiş Nasıl Bakılır?

Google arama geçmişi gösterme? Google geçmişi silme? Google geçmişe nasıl bakılır? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

07.05.2018-18:05 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-17:35) Google Geçmiş Nasıl Bakılır?

Günümüzün en çok tercih edilen arama motoru Google üstünden yaptığınız aramalar ve internet geçmişiniz görüntülenebilmektedir. Google en çok kullanılan arama motorudur. Chrome da Mozilla Firefox'un düşmesiyle birlikte neredeyse rakipsiz şekilde ilerlemektedir. Web 2.0'ın en büyük özelliklerinden biri olan veri saklama, Google tarafından da düzenlenmektedir. Bir veri merkezi işlevi gören Google, tüm verileri kendi içinde saklamaktadır. Bu yüzden hiçbir bilgi silinmez. Google Geçmiş de bunun bir kanıtıdır.

BİLGİSAYARDAN GOOGLE GEÇMİŞE NASIL BAKILIR?

Tarayıcınız Google üstünden yaptığınız aramalar ve internet geçmişi basitçe görüntülenebileceğini  söyleyebiliriz. Etkinlikler sayfasına giriş yaptığınızda karşınıza çıkan arama ve tarayıcı geçmişini basitçe görebilirsiniz. Tabi ki bu bilgileri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Google kullanımlarınıza bağlı olarak tutulan bu bilgiler kullanıcının isteğine göre kayıt bile edilebilmektedir.

Google Etkinliğimde yer alan ve silinen öğeler kalıcı olarak temizlenmektedir. İsterseniz Google geçmişinizi öğe ya da grup olarak da sıralayabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Aynı sayfa içinde konum geçmişiniz ve sesli arama gibi bilgiler yer almaz. Bu görüntülemeyi yapmak için şu bilgilerden yararlanmanız lazım;


BİLGİSAYARDAAN GOOGLE GEÇMİŞ NASIL SİLİNİR?

Bilgisayardan Chrome'u açın. Sağ üstte diğer kısmına tıklayın. Geçmişten sekmesinden geçmiş penceresine ilerleyin. Soldaki Tarama verilerini temizle. kısmı bulunuyor. Her şeyi silmek için Tüm Zamanlar'ı seçmeniz gerekiyor. Tarama geçmişi dahil Google Chrome'dan silmek istediğiniz bütün geçmiş sekmelerin yanındaki kutucukları işaretleyerek geçmişi silebiliyorsunuz. Geçmiş sayfasında 90 güne kadarki bütün aksiyonlar gözükmektedir. Ondan önce Google'da aranan hiçbir şey gözükmemektedir. Silinen geçmiş bir daha geri alınamamaktadır.  

TELEFONDAN GOOGLE GEÇMİŞE NASIL BAKILIR?

Android telefonlarda Chrome tarayıcısında sağ üstten Geçmiş'e dokunun. Oradan sizin eskiden girdiğiniz siteler gözükebiliyor. Herhangi birinin üstüne tıklayarak o linke ilerleyebilirsiniz. 

TELEFONDAN GOOGLE GEÇMİŞ NASIL SİLİNİR?

Android telefonda veya tablette size yukarıda anlatıldığı gibi Google geçmişi açınız. Orada yer alan Tarama verilerini temizle. tuşuna dokunun. Orada Zaman aralığı çıkacak. Geçmişin ne kadarını silmek istediğinize karar vermelisiniz. Zaman aralığını seçtikten sonra onay vererek silebilirsiniz. Bütün geçmişi silmek istiyorsanız Tüm zamanlar seçeneğine tıklamanız gerekiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal