Hastalardan Kan Alabilen Robotlar Üretildi

Yapay Zeka ve Robotik teknolojisi her geçen gün gelişiyor. Bu durum birçok sektörde yardımcı araçların geliştirilmesinde de önemli katkılar sunuyor. Son olarak sağlık alanında da doktorlara yardımcı olacak ve hastane personellerinin yoğunluğunu azaltabilecek hastaların kolundan kan alabilen robot geliştirildi.

15.02.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-17:08) Hastalardan Kan Alabilen Robotlar Üretildi

Hastaneye tahlil ve test yaptırmak için gittiğinizde yakın gelecekte robotlarla karşılaşabileceğinizi hiç düşünmüş müydünüz? Gelişen robotik ve yapay zeka teknolojilerinin entegre çalışabilmeleri sonucu yeni bir sağlık robotu tasarlandı.

Hastalardan kan alabilen bu robotlar sayesinde hastanelerde sıra beklemeden çok kısa sürede işlemlerinizi yapabilir olacaksınız. Bir robotun kanınızı alması başlangıçta kulağa biraz garip gelebilir. Ancak gelişen teknolojiyle yakın gelecekte bu duruma pek çok şeyde olduğu gibi alışacağız gibi görünüyor.

Rutgers liderliğindeki bir ekip tarafından oluşturulan prototip robot, ultrason görüntülemesini kullanarak kolunuzdaki damarları kolayca tespit edip kan alabilme yeteneğine sahip bulunuyor. 31 hasta üzerinde yapılan testlerde, sağlık personeli robot yüzde 87 oranında başarı gösterdi. Damarlarına kolay erişilebilen hastalarda ise bu rakam yüzde 97'ye kadar çıkıyor.

Rutgers tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, damarları zor bulunan hastalarda şu aşamada kan alma işlemi yüzde 27 oranında başarısızlıkla sonuçlanıyor. Robotun geliştirmesi devam ediyor. Rutgers, hastalardaki başarı oranını daha da artırmak için robotu geliştirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal