Coronavirüs Fırsatçılarından Siber Dolandırıcılık Yöntemi

Dünya geneli bir salgına dönüşen Coronavirüs’ü (Covid-19) fırsata çeviren dolandırıcılar kullanıcıların kişisel bilgilerini hedef alıyor.

31.03.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-14:52)

Dünya geneli artan karantina uygulamalarına ek olarak pek çok dijital platform uygulamarını bu süre zarfında ücretsiz yaptı. Bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen siber saldırganlar, “üyelik kazandınız, tebrikler” e-postaları ile kullanıcıları hedef aldı.

Oltalama adı verilen bu saldırılarda e-postalarda kurumsal şablonunun birebir aynısının sunulması ile kullanıcıları aldatmaya çalışıyor. Siber güvenlik uzmanları bu konuda tıklanan linklerin, kurumun gerçek sitesi olup olmadığına, güvenlik sertifikası taşıyıp taşımadığına bakılması gerektiğinin altını çiziyor.

Ayrıca siber güvenlik uzmanları, oltalamadan başka, Coronavirüsle ilgili saldırıların masaüstü ve mobil uygulamalar aracılığıyla da gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor. Kullanıcıların, ücretsiz bir uygulama indirirken, uygulamanın üreticisine dikkat etmesi ve eğer uygulama ücretsiz ise resmi sayfasından indirilmesi gerektiğini belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal