Tavuk etine alerjisi olanları ilgilendiriyor! Tavuk alerjisi belirtileri ve tedavileri

Tavuk etine alerjisi olanları ilgilendiriyor. Tavuk etini tüketen bazı kişilerde yaşanan alerjik reaksiyonun belirtileri ve tedavileri merak konusu oldu. İşte Tavuk alerjisi belirtileri ve tedavileri...

24.06.2022-12:51 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-12:51) Tavuk etine alerjisi olanları ilgilendiriyor! Tavuk alerjisi belirtileri ve tedavileri

Protein bakımından kırmızı et kadar zengin olan beyaz et yani tavuk eti bazı insanlarda alerjik bir reaksiyonun fitilini ateşleyebiliyor. Tavuk etinin alerji yaratmasının sebebi olarak tavuk etinde bulunan serum albümin adı verilen bir maddenin tepki vermesi gösteriliyor. Fakat bunun dışında da tavuk alerjisinin belirtileri ve tedavileri bulunuyor. İnsanlar bu konu hakkında detaylı bilgiler edinmek için uzmanların internetteki yorumlarını merak ediyor.

Tavuk alerjisi belirtileri nelerdir?

Tavuk eti yiyen kişilerin bazılarında vücudun histamin maddesini salgılaması sebebiyle alerjik reaksiyonlar görülmektedir. Alerjik reaksiyonlar ciltte görülebildiği gibi iç organlarda da görülebilir.

Tavuk etinin alerjik reaksiyonlarından birisi ciltte meydana gelir. Tavuk eti yiyen bir kişinin cilt renginde anormal şişkinler ve kızarmalar meydana gelebilir. Bu nedenle tavuğa alerijisi olanların tavuk ürünlerinden uzak durması gerekmektedir.

Tavuk alerjisi

Tavuk alerjisi midede bazı sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Kabız olma, ishal olma, kusma, mide bulantısı gibi mide kaynaklı sorunlarının ortaya çıkmasının önemli sebeplerinden birisi tavuk alerijisi olabilir.

Yaygın olarak görülmese de tavuk alerjisi solunum sorunlarına da yol açabilir. Tavuk yedikten sonra bazı kişilerde nezle, grip, soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, öksürük ve daha nice solunum kaynaklı problemler meydana gelmektedir. Uzmanlar tavuğa alerjisi olan kişilerin solunum alma konusunda bu türde problem yaşadığını bilimsel olarak ortaya koyuyor.

Anafilaksi adı verilen bir reaksiyon türü, tavuk alerjisinin ciddi sonuçlarından birisidir. Anafilaksi insan hayatının temel fonksiyonlarını hedef alan kalp çarpıntısı, şok geçirme, bilinç kaybı, şiddetli karın ağrısı, solunum almada güçlük gibi sonuçlara sebep olabilir. Bu nedenle bu tür durumlarda 112 acil numarası aranmalıdır.

Tavuk alerjisi tedavisi nasıl yapılır?

Tavuk alerjisinden kurtulmanın en etkili yolu tavuk ürünlerini hayatınızdan çıkarmanızdır. Fakat alerjik etkilerin azaltılmasını sağlayan antihistaminik ilaçlar da recete ile beraber eczaneden alınabilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal