Tatile gidecekler deniz suyunun yararlarına dikkat! Tatilde olmazsa olmazlar belli oldu! Deniz ya da havuza gidecekler için alınacaklar listesi

Havaların ısınmasıyla beraber tatil planları yapılmaya başlandı. Deniz ve havuz hayali kuranlar valizlerini hazırlamaya başlarken yanıma neler almalıyım sorusuna yanıt aramaya başladı. Özellikle deniz ve havuz da gerekli olan ürünlerin listesini siz değerli okurlarımız için sıraladık. Tercihini denizden yana kullanacak kişiler ise deniz suyunun saymakla bitmeyen faydalarını araştırmaktadır. İşte, deniz suyunun faydaları ve deniz/havuz için gerekli olan ürünler haberimizde

23.06.2022-00:55 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-00:55) Tatile gidecekler deniz suyunun yararlarına dikkat! Tatilde olmazsa olmazlar belli oldu! Deniz ya da havuza gidecekler için alınacaklar listesi

Havuzda ve denizde keyifli vakitler geçirmek isteyenler şimdiden hazırlıklar yapmaya başladı. Plaj çantasında olmazsa olmazları araştırılırken merak konusu oldu. Deniz suyu yararları nelerdir? İşte plaja giderken götürülmesi gerekenler haberimizde.

Denize ya da havuza giderken yanımıza neler almalıyız?

-Mayıso, pareo vb. yüzme giysileri

-Sahilde giymek için terlik

-Güneş kremi

-Güneş gözlüğü

-Plaj havlusu

-Palet, can simidi, kolluklar, deniz yatağı

-Telefon kulaklığı (Şezlongta uzanırken birşeyler dinlemek isteyebilirsiniz)

-Powerbank, şarj aleti

-Kitap (Sahilde kitap okumak çok zevkli)

-Plaj şemsiyesi

-Yedek deniz mayosu

-Ağrı kesici, yanık kremi, yara bandı, soğutucu jel ped gibi ilk yardım malzemeleri

-Plaj çantası

-Top (Sahilde top oynamak isteyebilirsiniz)

-Su altı çekimler için koruyucu telefon kılıfı

-Dalış maskesi

-Hasır kilim

-Şampuan

-Dergi

-Plaj elbisesi (Plajda giymek için)

-Temiz kıyafetler ( Plaj sonrası giymek için)

-Kulaklık (eczaneden temin edeceğiniz kulaklık, kulağa su kaçmaması adına kullanılabilir)

-Çikolata, cips vb aburcurlar. (Yüzme çok kalori yaktırır ve kısa sürede acıkmanıza neden olur. )

Tatil valizinde olması gerekenler nelerdi?

Deniz suyunun sağlığa ne gibi faydaları var?

Deniz suyunda fazlasıyla mineral ve vitamin olduğundan birçok hastalığında devası olarak bilinir. Depresyon tedavisinde kullanılan deniz suyu fazlasıyla etkili çözümler alınmasında yardımcı olmaktadır. Anksiyete yani kaygı bozukluğu olan kişilerde de fazlasıyla etkisi vardır.

Deniz suyunda bulunan lityum, brom ve magnezyum maddeleri de mutluluk hormonu olarak bilinen melatonin oranını dengeler.

Deniz suyu faydaları nelerdir?

Deniz suyu cilt tarafından direk emilirken bütün organlarda bu sayede gerekli mineralleri alır. Deniz suyu kalsiyum kemiklerine iyi gelir ve potasyum içinde kaslar için önemi vardır.

Deniz suyunun tuzlu olduğu herkes tarafından bilinirken bu tuz sağlık için zengin bileşenlere sahip olduğu da pek bilinmez. Tuzdaki mineraller derimiz sayesinde vücuda geçerek organlara dağılır.

Deniz suyunun faydaları saymakla bitmezken özellikle saç derisine olan faydası dilden dile dolanmaktadır. Saç diplerindeki sebum miktarını dengeleyerek saç derilerini rahatlatır. Saç diplerinde yaşadığınız kepek, kaşıntı ya da soyulmalar bu sayede yok olur.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal