Tartıştığı Doktordan Pankartla Özür Diledi

Kastamonu'nun Devrekani ilçesindeki bir hastanede bir hasta yakını, 7 ay önce acil servis nöbetinde tartıştığı doktordan acil servisin girişine bir yazı asarak özür diledi.

12.05.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-19:00)

Kastamonu'nun Devrekani ilçesindeki bir hastanede bir hasta yakını, 7 ay önce acil servis nöbetinde tartıştığı doktordan acil servisin girişine bir yazı asarak özür diledi.

Devrekani Devlet Hastanesinde çalışan Doktor Yusuf Mete Gökteke, 7 ay kadar önce acil servis nöbeti esnasında hasta yakını İ.Ç. ile tartışma yaşadı.

Dr. Gökteke'nin suç duyurusuyla birlikte hasta yakını hakkında tahkikat başlatıldı. İ.Ç. ise arabuluculuk için başvuruda bulundu.

Dr. Gökteke'nin bir okula bin 500 liralık maddi yardım, 2 gün acil serviste gözlemde bulunması ve acil servisin girişine özür dileyen bir pankart asması şartlarını İ. Ç. kabul ederek yaptı.

"ÜZGÜNÜM, PİŞMANIM"

İ.Ç girişe astığı yazıyla, "Tüm hastalarımızın sağlığı için gece gündüz demeden emek veren başta Dr. Yusuf Mete Gökteke olmak üzere bütün doktorlarımız ve sağlık personeline hak etmediği şekilde davrandığım için üzgünüm, pişmanım. Özür dilerim" dedi.

Dr. Gökteke konuya ilişkin açıklamasında, yaklaşık 3 senedir Devrekani Devlet Hastanesinde çalıştığını dile getirdi.

Acil servisteki nöbeti esnasında hasta yakınıyla tartışma yaşaması sonrası "beyaz kod" geçtiğini kaydeden Dr. Gökteke, tahkikat başlatılınca İ.Ç'nin arabulucuk talebi üzerine konunun bu yönde çözüme kavuşturulması için kendisinin sunduğu şartların kabul edildiğini kaydetti.

Gökteke, şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreçte gerektiğinde canımızı hiçe sayarak, herkesin çekindiği, girmek istemediği yerlere gözümüz kapalı giriyoruz. Bir nebze olsun bunların anlaşılabilmesi açısından bu pankartı bir süre daha tutmayı düşünüyoruz. Bu pankartı yaptırmamızdaki amaç ise hasta yakını ve hastaların bizleri anlamaları. Sağlık çalışanlarına karşı tutumlarında biraz daha dikkatli olmalarını istedik."

Sağlık Bakanlığına da teşekkür eden Gökteke, "Bakanlığımız yanımızda durdu, hakkımızı savunmamızda sonuna kadar destek verdi. Kastamonu Sağlık Müdürlüğüne, Devrekani Devlet Hastanesi Başhekimimize ve güvenlik güçlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar" diyerek sözlerini noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal