Çinli Doktorun Adı, ABD'de Sokağa Verilecek

ABD’de Cumhuriyet Partili Senatör Tom Cotton, "Li Wenliang isminin asla unutulmamasını sağlayacağız" sözlerini kullandı.

09.05.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-11:23) Çinli Doktorun Adı, ABD'de Sokağa Verilecek

ABD’de Cumhuriyet Partili Senatör Tom Cotton, "Li Wenliang isminin asla unutulmamasını sağlayacağız" sözlerini kullandı.

Çin'in Vuhan şehrinde patlak veren yeni tip coronavirüs konusunda ilk uyarılarda bulunan doktorlardan biri olan Li Wenliang için ABD'li senatörler düğmeye bastı.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti'den senatörler, Çin Büyükelçiliği'nin yer aldığı sokağın adının Li Wengliand Plaza olması için teklifte bulundu.

Li Wenliang, Aralık 2019’da sosyal medya üzerinden yaptığı video paylaşımlarda Vuhan'da bir virüsün yayıldığını dile getiren ilk doktorlardan birisiydi.

CORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

The Guardian'ın servis ettiği habere göre, Li’ye, bu uyarıları sonrası "yasaları çiğneme eylemleri”nde bulunmayacağına ilişkin bir belge imzalatıldı.

Şubat ayında yeni tip coronavirüs tespit edilen doktor yaşamını yitirmişti.

"ÖLÜMLERDEN SORUMLU ÜLKENİN BÜYÜKELÇİLİĞİ..."

Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton, "Li Wenliang ismini, önlemeye çalıştığı ölümlerden sorumlu ülkenin büyükelçiliğinin dışına kalıcı olarak yerleştirerek asla unutulmamasını sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal