Tarihte Bir İlke İmza Atıldı! Dünya Kargu-2 İHA’larını Manşete Taşıyor

Türkiye'nin Milli üretimi olan İHA/SİHA'lara tüm düya gözünü dikmiş durumda ve övgüyle bahsetmektedir.

31.05.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-18:15) Tarihte Bir İlke İmza Atıldı! Dünya Kargu-2 İHA’larını Manşete Taşıyor

Türk SİHA ve İHA'ları tarihte ilk gerçekleştirdi ve Azerbaycan'ın işgalci Ermeni askeri güçlerine karşı yürüttüğü savaşta zaferi getiren Milli Bayraktar TB2 SİHA'larının başarısının ardından şimdi de gözler, Türk Kargu-2 kamikaze İHA'larına doğru çevrildi.

Üstün geliştirilmiş hedefleri nokta atışla tespit algoritmasına sahip olan ve ''Türkiye'nin ''Türkiye'nin gökyüzündeki askerleri'' olarak da belirtilen yeni nesil kamikaze drone'u Kargu-2, Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan Libya Uzmanlar Paneli'nin yeni raporunda kendine geniş alanda yerini buldu.

YAPAY ZEKA İNİSİYATİF ALIP CANLI HEDEFİ YOK ETTİ

Libya'da darbeci Hafter güçlerine karşı da yürütülmekte olan savaşta Türk Kargu-2'lerin önemine dikkat çekilen raporda, Türk drone'larının dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğine dair söylemlere yer verildi.


Yayınlanan raporda, Libya'daki çatışmalar sırasında Hafter güçlerinin düzenlediği saldırıların etkisiz hale getirilmesinde dikkatli bir biçimde kullanılan Milli İHA'ların, sahip olduğu yapay zeka teknolojisi sayesinde canlı hedefleri komut almadan tespit edip vurduğuna dair bilgilere de yer verildi.

BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmuş olan raporda, Kargu-2'lerin daha önce komut almadan yapay zeka özelliği sayesinde veri tabanında bulunan bilgiler doğrultusunda canlı Hafter hedeflerini algılayıp otonom saldırı düzenlediği ifade edilirken, bunun dünya tarihinde bir ilk olduğuna da dikkat çekildi.


DÜNYA BASININDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Kargu-2'lerin otonom saldırısının, insansız hava araçlarının kendi inisiyatifi ile düzenlediği ilk saldırı örneği olduğunu belirten rapor, dünya medyasında büyük yankı uyandırdı ve uyandırmaya devam ediyor.

Gerçekleşen savaşların seyrini büyük önemle değiştirecek yapay zeka teknolojisine sahip Kargu-2'nin başarısı, ''Drone'lar ilk kez insanlara tamamen otonom olarak saldırmış olabilir'' ifadeleri ile manşette yerini aldı. 


''Katil robotların çağı başladı'' başlıklarıyla servis edilen haberlerde sürekli Türk drone teknolojisinin çağının öncüsü olduğuna ilişkin vurgularda bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal