Tam Mevsimi! Karnabahar Pane Tarifi

Karnabahar pane nasıl yapılır? Karnabahar pane malzemeleri nelerdir? Karnabahar ile yapılan yemeklerde püf noktaları neler? İşte tadı damaklarda kalacak karnabahar pane tarifi.

18.10.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-09:41)

İçindeki vitaminler sayesinde sağlığımızı koruyan sebzelerden olan karnabahar ile nefis bir tarife ne dersiniz? İşte soğuk akşamları ısıtacak leziz bir tarif.

KARNABAHAR PANE

MALZEMELER: 

1 adet orta boy karnabahar, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre mısır unu), 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı), 1/2 tatlı kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal

HAZIRLANIŞI: 

Bol suda yıkadığınız kök kısmını çıkardığınız ve yapraklarını ayıkladığınız karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın. Az miktarda limon suyu ve un eklediğiniz kaynar suda diriliği gidene dek, kısa bir süre haşlayın. Haşlama suyunu süzdüğünüz karnabaharları buzlu suyun içine alıp şoklayın. Kısa bir süre buzlu suda kalan karnabaharların suyunu süzüp fazla suları kağıt havlu ile alın.

Derin bir kasenin içinde; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un, galeta unu, pul biber, tuz, karabiber ve toz zerdeçalı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Karnabaharları hazırladığınız karışımın içine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kızartın. Kısa bir zaman için fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, karnabaharları peynirler kızarana dek yeniden fırınlayıp dilediğiniz dip sos ilavesiyle ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal