Mini Tiramisu Kekleri Tarifi

İtalyan bir tatlı olan tiramisuyu daha minimal bir sunum haline getiren ve daha kolay servis edilen mini tiramisu kekleri sizi mutlu edecek.

17.10.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-15:32)

Misafir geldiğinde rahat bir şekilde servis edeceğiniz ve sunumuyla mutlu edeceğiniz mini tiramisu kekleri tarifi sizlerle…

MALZEMELER

100 g tereyağı

90 g bitter çikolata

150 g esmer şeker

2 yemek kaşığı filtre kahve veya espresso

3 yemek kaşığı kahve likörü

2 yumurta

100 ml süt

250 g un

1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı karbonat

Tuz

MASCARPONE KREMASI

250 g mascarpone peyniri

2 yumurta

4 tatlı kaşığı toz şeker

250 ml krema

ÜZERİ İÇİN

Kakao

NASIL YAPILIR?

Tereyağı, çikolata, şeker ve kahveyi sos tenceresinde ısıtıp eritin. Soğuması için kenara alın. Yumurta ve sütü ekleyip karıştırın. Unu eleyip kalan malzemeyi katın ve karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Mascarpone kreması için yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpın. Mascarpone peynirini ekleyip birkaç dakika daha mikser ile çırpın. Kremayı, ayrı bir kasede katılaşana kadar çırpıp karışıma ekleyin. Ayırdığınız yumurta aklarını da derin bir karıştırma kabında bir tutam tuz ile kabarıp katılaşana kadar çırpıp, mascarponeli kremaya ekleyin. Hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin. Bir sıkma torbasına doldurup soğuyan keklerinizin üzerine sıkın ve kakao serperek servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal