Taliban Üyesiyle Yayın Yapan Kadın Bakın Nerden Çıktı

Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından yaptığı yayınla Taliban sözcüsü ile röportak yapan ve kendinden söz ettiren kadın gazeteci Beheshta Arghand kısa süredir ortalıklarda yoktu.

30.08.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-15:22) Taliban Üyesiyle Yayın Yapan Kadın Bakın Nerden Çıktı

Taliban’ın yönetime el koymasının ardından bir kadınla yayın yapması dünya kamuoyunu meşgul etmişti. Kadınlara karşı baskıcı bir tutum sergilemesi beklenen Taliban yönetiminin ilk yayını bir kadınla yapması çok konuşulmuş yayını yapan gazeteci Beheshta Arghand'ın yayından sonra ortadan kaybolması ise ayrı bir merak konusu olmuştu.

TALİBAN : DEĞİŞTİK

Taliban sözcüleri Başkent Kabil’li ve yönetimi ele geçirdikten sonra art arda kadınlara karşı tutumlarıyla ilgili dünya kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu. Kadın hakları konusunda hassas olacaklarını dile getirseler de hem Afgan kadınlar hem de dünya kamuoyu bu konuda tutarlı davranmayacakları konusunda hem fikirdi.

İLK RÖPORTAJI ONLA YAPTILAR

Kadın hakları konusunda üzerlerinde bir baskı olacağını düşünen Taliban yönetimi önce bir kadının yayınına katılarak röportaj vermeyi tercih etmişti. İlk röportajı bir kadın gazeteciyle yapmayı terchit etmesi dünya kamuoyunda "Taliban değişti" şeklinde yorumlanmıştı.

GAZETECİ BEHESHTA ARGHAND ORTAYA ÇIKTI

Yaptığı yayından sonra ortadan kaybolan Beheshta Arghand'ın akibeti merak edilirken güvenli bir yerde olduğu ortaya çıktı. Yaptığı yayından sonra ülkeyi terk eden Beheshta Arghand'ın başka bir ülkeye geçmiş. Bir yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada “Afganistan’dan kaçtım çünkü Taliban’a güvenmiyorum, bu yüzden ülkeyi terk ettim” dedi.

TALİBAN SÖZÜNÜ TUTARSA DÖNECEĞİM

Yayın yaptığı Taliban üyesine “Haklarımızı istiyoruz, çalışmak istiyoruz, toplum içinde olmak istiyoruz.” dedim. Gazeteci, Taliban sözünü tutar ve söylediklerini yaparsa ülkesine dönüp ülkesi için çalışacağını da dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal