Taksicilere Puanlama Sistemi Geliyor

Müşteriler, yolculuk yaptıkları taksinin şoförünü nezaket ile yol güvenliği benzeri hususlarda puanlayacak.

04.08.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-10:42) Taksicilere Puanlama Sistemi Geliyor

İstanbul'da taksiciler için radikal bir sistem uygulamaya konulacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, sektörün daha iyi bir noktaya gelmesi için bir mobil uygulama üzerinde çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Ödüllendirme düzenini getirerek vatandaşlara daha iyi bir hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Aksu, şu açıklamalarda bulundu:

MÜŞTERİLERİMİZİ MEMNUN VE MUTLU ETMEK İSTİYORUZ

'Bu çalışmamız bittiğinde müjdeyi vermiş olacağız. Sektörde iyi örnekleri çoğaltarak, müşterilerimizi daha memnun ve mutlu etmek istiyoruz.'

TAKSİ ŞOFÖRÜNE PUAN VERİLECEK

Müşteriler, kullandıkları taksinin şoförüne mobil uygulama aracılığıyla trafik kurallarına uyma, nezaket, yolcu ve yol güvenliği benzeri pek çok kıstas üzerinden puan verecek. Bu puan, sistemden görülebilecek.

Ulaşım için taksi kullanan vatandaşlar, yüksek puan almış şoförleri seçebilecek. Böylelikle notunu arttırmak isteyen şoförler arasında rekabet olması hedefleniyor.

'250 BİN KİŞİ BURADAN EKMEK YİYOR'

Koronavirüs pandemisinin işlerini etkilemeyi sürdürdüğünü ifade eden Eyüp Aksu, sektördeki iş kaybının % 60 düzeyinde olduğunu belirtti.

Eylül'de pandeminin azalmasını umduklarını dile getiren Aksu, şu ifadeleri kullandı:

'Bu süreçte Özel Tüketim Vergisi teşviki sektörümüz için tekrar gelirse 270 milyon liralık araç alımı yapıp araç parkını yenileyerek sezonu açmak istiyoruz. ÖTV teşviki ile sektör her sene üç bin araç yenilenir. Doğrudan 250 bin kişi buradan ekmek yiyor. Her gün 800 bin taşıma yapıyoruz. Bu gerçekler ışığında araçlarımızı da yenileyerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal