Dünyaca ünlü maden suyunda dışkı ve bakteri skandalı: 2 milyon şişe imha edildi!

Dünyaca ünlü Perrier maden suyunda dışkı ve insanda bulunan bakteri tespit edilmesi nedeniyle Fransa'da 2 milyon şişe imha edildi. Fransa'nın, İsviçreli Nestle grubuna bağlı Perrier markasına yönelik bu şok edici gelişme, hem tüketicileri hem de yetkilileri tedirgin etti.

27.04.2024-12:34 - (Son Güncelleme: 27.04.2024-12:34) Dünyaca ünlü maden suyunda dışkı ve bakteri skandalı: 2 milyon şişe imha edildi!

Fransa Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, yapılan incelemeler sonucunda Perrier maden suyunun içinde dışkı ve insanda bulunan bazı bakterilere rastlandı. Bu tespitin ardından yetkililer hemen harekete geçerek söz konusu ürünlerin piyasadan toplatılmasına ve imha edilmesine karar verdi. Nestle grubu ise bu durumu "ihtiyati tedbir" olarak niteleyerek, 2 milyon şişeyi imha ettiğini duyurdu. Perrier maden suyunun çıktığı kaynağın bulunduğu Nimes yakınlarındaki Vereze'deki kuyunun işletimi ise hemen durduruldu. Bu kuyu, 1903 yılından bu yana Perrier markası için maden suyu üretiyordu. Ancak yaşanan bu olay sonrasında suyun çıkarıldığı kaynağın ne kadar süreyle kullanılamayacağı ve ne zaman tekrar hizmete girebileceği ise netlik kazanmadı.

Markaya güven sarsıldı

Fransa basınında yer alan haberlere göre, ürünlerde dışkı örneklerine rastlanılmasının sebebi olarak Mart ayı ortasında Fransa'nın Güneydoğu’sunu vuran Monica fırtınasıyla bağlantılı çok şiddetli yağışlar gösteriliyor. Bu yağışların, kuyunun çevresindeki toprak erozyonuna yol açtığı ve bu durumun da kuyunun suyunun kirlenmesine neden olduğu düşünülüyor.

Perrier markası yıllardır dünya genelinde kalitesiyle tanınan bir marka olarak biliniyordu. Ancak bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, tüketicilerin markaya olan güveni ciddi bir sarsıntıya uğradı. Şirketin aldığı önlemler ve yaşanan bu olayın nedenleri hakkında yapılacak detaylı incelemeler, tüketicilerin güvenini tekrar kazanmak için atılacak adımların belirlenmesinde önemli olacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal