Takıntılı İnsanların Zihnini Meşgul Eden Durumlar

Hemen herkes belli dönemlerde hayatının kontrolünden çıktığını düşünerek, yoğun bir endişe içerisine girer. Bu dönemlerde kişi kendini düşünmekten alıkoyamaz, dürtüler, hayaller veya imgelerden şikayet eder. Peki, bu kişilerin zihnini meşgul eden şeyler nelerdir? Detaylar haberimizde…

11.06.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-15:06) Takıntılı İnsanların Zihnini Meşgul Eden Durumlar

Takıntılı olan kişilerin bu durumu ortadan kaldırmak veya bunların doğurduğu kaygı ve huzursuzluğu gidermek için yaptıkları zihinsel eylemler bulunmaktadır.  Bunlar genellikle hastalık, ölüm, karşılaşılmak istenmeyen bir durum gibi korkulan bir olaydan büyüsel olarak korunma veya kaçınma amacı taşımaktadır. Gelin beraber, takıntılı insanların zihinlerini meşgul eden durumlara bir göz atalım…

HER ŞEY NET OLMALI!

Takıntılı olan kişilerin çoğu, belirsizliği tolere etmek konusunda zorlanır ve her şeyin net olmasını isterler. Planlarının bozulmasına karşı her zaman ikinci bir planları vardır.

MÜKEMMELİYETÇİLER

Mükemmeliyetçi olmalarından dolayı karar vermekte zorluk çekerler. Hem kendisi için hem de çevresindeki insanlar için çok katı kurallara sahiptir.  Bu nedenle ilişkilerinde çok zorlanırlar.

“YA HEP YA HİÇ” TARZINDA DÜŞÜNÜRLER!

Bu kişilere göre, hem kendileri hem de çevresindeki kişilerin bir şeyi yaparken planladıklarından eksik yapması o işin hiç yapılmamasıyla eş değerdir. Bu nedenle hem kendilerine hem de çevresindeki insanlara çok fazla yüklenirler.

Eğer bir işi o an için yapası yoksa da yarım yamalak yapmak yerine hiç yapmamayı tercih eder. Bu nedenle de yapmaları gereken işler hep ertelenir ve aksar.

KENDİLERİNİ SUÇLARLAR

Hayatlarında ve çevrelerinde olup biten her şeyden kendilerini sorumlu tutarlar. Bu nedenle de yolunda gitmeyen herhangi bir şeyle karşılaştıklarında hemen kendilerini suçlarlar. Her şeyi kontrol etmeye çalışır, kötü olaylara karşı önlemler almak isterler.

HER ZAMAN KONTROLCÜDÜRLER

Başta kendi hayatları olmak üzere yakın çevresindeki kişilerinde hayatlarını kontrol etmek isterler. Bu nedenle insanlar tarafından müdahaleci, saldırgan ve baskıcı olarak değerlendirilirler.

Bu durum karşısında haksızlığa uğradıklarını düşünür, incinir ve bazen de öfkelenirler.

KAFALARI OLUMSUZ DÜŞÜNCELERLE MEŞGULDÜR

Zihinleri daima olumsuz düşüncelerle doludur ve bu durumda dolayı kendilerini daima huzursuz hissederler.

Bu olumsuz düşünceleri kontrol etmeye çalışsalar dahi bu çaba bazen boşunadır ve maalesef düşüncelerini bastırmaya çalıştıkça daha çok rahatsız olurlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal