Korona Psikolojik Destek Hattı

Korona psikolojik destek hattı nedir? Koronadan dolayı psikolojik destek görmek isteyen kişiler ne yapmalı? Psikoloji korona salgınında nasıl etkilendi? Detaylar haberimizde...

09.06.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-18:17) Korona Psikolojik Destek Hattı

Korona psikolojik destek hattı aracılığı ile bu salgın hastalık hakkında merak edilen soruları dile getirme imkanını elde edebilirsiniz. Korona psikolojik destek sürecinde sosyal medyanın ve diğer bilişim faktörlerinin sorunsuz bir biçimde kullanıldığının en net durumlardan biri olduğu da dile getirilmelidir. Özellikle Bakan Koca’nın açıklamalarında sosyal medyayı etkin şekilde kullanması bu sürecin yönetiminde büyük önem sahibidir.

Destek Hattı Numarası Nedir?

0541 888 0184 ve 0212 4494900 hattı üzerinden sorunsuz bir şekilde yetkililer ile iletişim kurma hakkını elde edebilirsiniz. Destek hattı kapsamında Sabim yetkilileri size gerekli olan bilgileri anlık şekilde sunacaktır. Hem hastalık belirtilerini hissettiğiniz süreçte ne yapmanız gerektiğini hem de genel manada hastalık süreci hakkında aklınıza takılanları danışma imkanınız bulunuyor.

Korona sürecinde sosyal temasın minimum seviyeye inmesi ile beraber kişilerin hem haberleşme ağı hem de genel manada uzmanlar ile görüşme kapsamında online sistemleri kullanması daha yaygın bir hale gelmiştir. Bu süreç içerisinde dikkate alınması gereken temel hususlar online biçimde tüm halkı bilgilendirecek şekilde yapılmaya devam ediyor.

Korona Belirtileri Gören Kişiler Ne Yapmalıdır?

Korona psikolojik destek hattı kapsamında belirtileri fark ettiğiniz anda anında ulaşabileceğiniz yetkililer bulunuyor. Bu noktada kendi kişisel aracınız ile ya da toplu ulaşım araçları ile hastaneye gelmeye çalışmamalısınız. Bunun tam tersi saplık birimleri ile iletişime geçerek kısa bir süre içerisinde yetkililerin size gelmesi için uygun adım atılması gerekiyor. Bu şekilde ne yetkilileri riske atmış olursunuz ne de hastaneye gidene kadar herhangi bir kişi ile temas edersiniz. Hastane birimlerinin sevk edilmesi konusunda ülkemizde oldukça önemli bir organizasyonun söz konusu olduğu da görülüyor.

Salgının ülkemizde diğer ülkelerde olduğu kadar net bir biçimde etkin olmamasının sebebi sağlık hizmetlerinin oldukça yaygın olmasıdır. Sağlık hizmetlerinin yaygın olması ve hastane kontenjanı konusunda herhangi bir sıkıntının olmaması verimliliği en yüksek seviyeye çıkaran hususlardan biri olmuştur. Birçok ülkede Covid 19 salgınında kaybedilen canların sebebi mikroptan ziyade gerekli olan hastane koşullarının sağlanmamış olmasıdır.

Psikoloji Nasıl Etkilendi?

Korona psikolojik destek hattı ile alakalı dikkate alınması gerken bir diğer durum da sağlık çalışanları bazlı çalışmasıdır. Sağlık çalışanlarının bu süreç içerisinde büyük sıkıntılar ve zor çalışma koşulları ile baş başa kalması süreci daha da zor bir hale getirmiştir. Psikolojik destek hattı üzerinden sorunsuz bir biçimde uzmanlar ile iletişime geçilmesi mümkün kılınmıştır. Bu adımın sonrasında hem terapi hem de sorunların çözümü için uygun adımların atılması sağlanabiliyor.

Psikolojik Boyut Es Geçilmemeli!

Covid salgını sadece fizyolojik manada değil aynı zamanda psikolojik manada da farklı sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle sağlık çalışanlarının ve vatandaşların hem evde kapalı kalma hem de hastalık olasılığı sıkıntıların meydana gelmesine neden olan en temel faktörlerden bir tanesidir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal