Korona Pozitif Evde Tedavi

Korona pozitif evde tedavi süreci nasıl işlemektedir? Evde tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken temel detaylar nelerdir? Hangi hastalar evde tedavi edilebilir? Sizin için tüm bu akıl karıştıran soruların yanıtlarını araştırdık. Detaylar haberimizde…

09.06.2020-18:12 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-18:08) Korona Pozitif Evde Tedavi

Evde Tedavi Nasıl Uygulanır?

Korona pozitif evde tedavi süreci ile alakalı yapılan uygulamalar ve gözetilen kıstaslar şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Evde tedavi sürecine bakıldığı zaman özellikle yapılan uygulamanın ağır olmayan hastalar için geçerli olduğu görülür.
  • Henüz çok az belirti gösteren ya da hastalığı atlatmak üzere olan kişilerin hastaneye yatışı verilmeden de gerekli olan kontrol telefon üzerinden sağlanarak ve ilaçlar da sunularak tamamlanmaktadır.
  • Bu kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli husus dışarı ile temas etmemeleridir. Vefa grupları ve belediyeler gerekli olan önlemleri alarak ihtiyaçların karşılanmasını mümkün kılmaktadır.
  • Evde tedavi süreci içerisinde izolasyonun 0 oranında sağlanması gerekir. Aksi takdirde hasta olan kişilerin çevresindeki kişiler için de bir tehdit haline gelmesi söz konusu olabilir.

Bu detaylara dikkat edildiği zaman özellikle ne derece verimli ve sorunsuz olduğunu siz de fark edeceksiniz. Sağlık sisteminin daha fazla sıkıntıya girmemesi için belirti göstermeyen ya da belirtileri minimum seviyede gösteren kişilerin tedavisinin evde yapılması elde edilecek olan iyileşme hızını da en yüksek dereceye çıkaracaktır.

Tedavi Sürecinde Ülkemizin Başarısı Ne Yönde?

Korona pozitif evde tedavi sürecinde ve genel olarak salgının tedavi hızına bakıldığı zaman ne derece olumlu bir etkinin söz konusu olduğu daha net bir biçimde fark edilmektedir. Farklı ülkelerin sadece yoğun bakım koşullarında uygulamış oldukları tedavi planının ülkemizde direkt olarak kliniklere gelen tanılı her hastaya uygulanması da başarıyı artıran faktörlerdendir. Hatta farklı yabancı ülkelerin Türkiye’de geçerli olan tedavi süreci ile alakalı bilgi almak istedikleri de bakanlık tarafından dile getirilmiştir.

Aşı Ne Zaman Geliştirilecek?

Aşının geliştirilmesi için henüz oldukça uzun bir yol kat edilmesi gerektiği de bilinmelidir. Öncelikle virüsün genotipi açıklanmaktadır. Daha sonrasında aşı üretimine geçilir. Hem insanlar hem de hayvanlar üzerinde gerekli olan test etme adımları da uygulanır. Bunun nasıl sonuçlanacağı iise oldukça belirsizdir. Ülkelerin ne kadar sürede bu aşıya ulaşacakları da muamma olan detaylardandır.

Yayılım Nasıl Azaltılır?

Normalleşme sürecinin başlaması ile beraber yayılımın ne yönde şekilleneceği de merak edilmeye devam ediyor. Bu noktada sosyal mesafenin kişileri koruyacak olan en temel unsur olacağının da belirtilmesi gerekiyor. Kişilerin sağlıklarının koruma altına alınması için kesinlikle hem maske takılmalı hem de sosyal mesafeye uyum sağlanmalıdır. Yayılım hızının azaltılmasının bir diğer yolu da toplu alanlardan uzak kalmaya dikkat edilmesidir. Ancak tüm bu şartlar yerine getirilirse vbirüste ikinci biri dalganın meydana gelmesi engellenebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal