TabaAmCham ABD Temsilcisinden İhracat Açıklaması

Geçen senelerde düşük ihracat (dış satım) rakamları gerçekleşen ABD’ye ihracat hızlıca artmaya başladı. Temmuz ayında en fazla dış satım yapılan 3. ülke olan ABD’de Türk iş insanları yeni dış satım adresleri keşfediyor.

09.09.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-16:06) TabaAmCham ABD Temsilcisinden İhracat Açıklaması

Geçen senelerde düşük dış satım rakamları gerçekleşen ABD'ye salgının ardından iş insanları oldukça talep göstermeye başladı. Temmuz'da açıklanan dış satım verilerinde, Türkiye'nin en fazla dış satım gerçekleştirdiği 3. ülke, 942 milyon dolarla ABD oldu.

ABD EN FAZLA İHRACAT YAPILAN 3. ÜLKE OLDU

2010 senesinde toplam 3.8 milyar dolar dış satım gerçekleştirilen ABD'ye Türk iş insanlarının alakası her geçen gün giderek artıyor. 2018 yılında 8.3 milyar dolara yükselen dış satım rakamı, 2019 yılında büyüyerek devam etti. Temmuz'da en çok dış satım yapılan ülkeler sırayla Almanya, İngiltere ile ABD olurken, ABD'ye gerçekleştirilen dış satım, bir önceki aya kıyasla % 19.2 arttı.

ABD ve Çin arasındaki rekabetten yararlanan Türk iş insanları Amerika Birleşik Devlet'inde stratejik ürünlerle bu ülkedeki pazar oranlarını artırdı. ABD'deki Türk iş insanlarına danışmanlık hizmeti sunan TabaAmCham (Türk Amerikan İşadamları Derneği) Amerika Temsilcisi Av. Şekip Hardal, salgın döneminde oldukça iş insanının ABD'ye dış satım yapmaya başladığını bildirdi.

ABD'ye salgın sürecinde tıbbi malzeme dış satımının da arttığını ifade eden Hardal, 'Amerikalılar, Türkiye'nin pandemi dönemindeki performansını gördü. Önümüzdeki dönemde bu artışın devam etmesini bekliyoruz' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal