Suudi Gazeteci Kaşıkçı Hakkında Yeni İddia

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Kralı Salman ile Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaderi hakkında artan tartışmaları görüşmek üzere buluşacak.

16.10.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-10:39) Suudi Gazeteci Kaşıkçı Hakkında Yeni İddia

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Kralı Salman ile Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaderi hakkında artan tartışmaları görüşmek üzere buluşacak. Pompeo daha sonra Türkiye’yi ziyaret edecek. Kaşıkçı en son iki hafta önce İstanbul’daki Arap konsolosluğunda görülmüştü. Türk yetkililer Kaşıkçı’nın Arap ajanları tarafından öldürüldüğünü fakat Arapların bunu inkar ettiğine inanıyor. Pazartesi günü Başkan Donald Trump, Kaşıkçı’nın gözden kaybolmasının ardında alçak katillerin olduğunu belirtmesine rağmen Trump, yorumuna destek verecek hiçbir delil sunmadı ve yetkisiz ziyaretçilerin konsolosluğa nasıl geçtiğini açıklayamadı. Fakat

Trump, Sudi kral ile telefon görüşmesi sırasında Arap yetkililerin Kaşıkçı hakkında bildiklerini bir şey olmadığını belirttiklerini söyledi. Türk polisi gazetecinin 2 Kasım’da kaybolmasından sonra ilk kez girilmesine izin verilen konsolosluktan salı günü ayrıldı. Aramalar süresince iki taraflı tartışmalar yaşandı. Ancak  Amerikan medyasında teyit edilmemiş raporlar Sudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın kötü giden sorgusu yüzünden öldüğünü ve asıl niyetlerinin gazeteciyi kaçırmak olduğunu itiraf etmeye hazırlandığını öne sürdü.

Bunun yanı sıra Arap kanal Al-Jazeera Türk başsavcılık makamının Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde öldüğünü destekleyen kanıtlar bulduğunu söylediğini aktardı. Daha önce bir Türk güvenlik kaynağının BBC yetkililerine Kaşıkçı’nın orada öldürüldüğünü kanıtlayan video ve ses kayıtlarına sahip olduğunu söylemişti.

Kaşıkçı davası Sudi Arabistan’ın yakın olduğu Batılı kişilerle arasında gerginliğe neden oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal