Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Suudi Arabistan: İran Yaparsa Bizde Yaparız

Amerika Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilmesinin adından Suudi Arabistan, İran'ın nükleer silah geliştirmesi durumunda aynısını yapacağını açıkladı.

10.05.2018-10:23 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-09:54) Suudi Arabistan: İran Yaparsa Bizde Yaparız

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran ile imzalanan ve kamuoyunda "nükleer anlaşma" olarak bilinen protokolden çekilmesi sonrasında CNN International gazetecilerine konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin kararı sonrası İran'ın nükleer silah programını yeniden başlatması durumunda ülkesinin nasıl bir tepki vereceği yönünde sorular sorulan el-Cubeyr, "Eğer İran nükleer kapasiteye ulaşırsa biz de aynısını gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yaparız" ifadelerini kullandı.

Suriye ve Yemen'de İran'ı vekâlet savaşları yürüttüğünü iddia eden Suudi Arabistan, Tahran yönetimini özellikle Yemen'de bulunan merkezi hükümete karşı mücadele eden Husi savaşçılarını silahlandırmak ve kimi zaman topraklarına saldırtmakla suçladığını aktardı

El-Cubeyr, "Bu füzeler İran tarafından üretiliyor ve Husilere veriliyor. Bu tarz bir davranış kabul edilemez. BM'nin balistik füzelere ilişkin kararlarını ihlal ediyor ve İranlılar bundan dolayı hesap vermeli" dediği kaydedildi.

İran'la doğrudan sıcak bir çatışmaya girmekten kaçındıklarını da vurgulayan Suudi Dışişleri Bakanı, fakat İran'ın bu şekilde davranmaya devam edemeyeceğini de belirtti. El-Cubeyr, İran'a karşı "doğru zaman ve doğru bir şekilde yanıt vereceğiz" şeklinde konuştu.

KÖRFEZ'DEN ABD'YE ÖVGÜ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Salı günü 2015 tarihli ve eski Başkan Barack Obama imzalı nükleer anlaşmadan çekildiklerini ve İran'a karşı bir dizi yeni yaptırım uygulamaya başlayacaklarını duyurmasını birçok Körfez devleti olumlu yönde karşıladı.

Suudi Arabistan'ın yanı sıra, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn de kararı desteklerini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş Twitter'dan bir mesaj yayınlayarak İran'ın nükleer anlaşmadan beri daha cesur hareket ettiğini ve "balistik füze programının daha saldırgan ve başka yerlere ihraç edilebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;