Susamlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Susamlı Kurabiye Tarifi

Her şeyden vazgeçeriz ama kurabiyelerden asla! Herkesin severek yediği, çocukların bayıldığı enfes ve tadı damaklarda kalacak harika tarif için içeriğimize göz atın.

28.10.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-12:42)

Az malzeme ile pratik bir kurabiye tarifi için tam yerindesiniz. Kıtır kıtır, tadı damağınızda bir lezzet için mutlaka tarifimize göz atın.

SUSAMLI KURABİYE

MALZEMELER: 

250 gram tereyağı veya margarin, 1 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı mısır nişastası, 3 yemek kaşığı kakao,1 paket kabartma tozu,3 su bardağı un, 1 kase susam

HAZIRLANIŞI:

Malzemelerden yumurta, tereyağı ve pudra şekerini derince bir kapta krema kıvamı alana dek çırpın. Mısır nişastasını ve kakaoyu harcınıza ilave edin ve karıştırın. Ardından hamur kabartma tozunu ve unu kontrollü olarak koyun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın. Yoğurdunuz hamurdan parçalar koparıp yuvarlak olarak biçim verin ve hızlı şekilde susama batırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve afiyetle yiyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal