Suriye Hükümet Kuvvetleri Mayın Temizliğine Devam Ediyor

Suriye hükümet güçleri, Darayya şehrinde mayın temizliğini sürdürüyor. Süreç bir ay içinde tamamlanacak.

23.10.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-11:07) Suriye Hükümet Kuvvetleri Mayın Temizliğine Devam Ediyor

Suriye hükümet güçleri, Şam'ın güneyine sadece beş kilometre uzaklıktaki Darayya şehrinde mayın temizliğini sürdürüyorlar ve bir ay içinde bu süreci tamamlamayı beklediklerini açıkladılar. Suriye hükümet güçlerinden bir asker, gazetecilere verdiği demeçte, "Yakın bir binada, büyük miktarda mühimmat bulduk. Evden eve, sokaktan sokağa her yeri izliyoruz. Buradaki her şeyi, çorak araziye getiriyoruz. Orada, bulduğumuz mayınları patlatarak mayın tarımına devam ediyoruz. Sekiz memur bu bölgede çalışıyor, mayınları tamamen ortadan kaldırmak için bir ay sürecek’’diye açıklama yaptıHükümet güçleri 2016 yılında Darayya'yı silahlı militanlardan geri aldılar, ancak bölge şu ana kadar bölge sakinleri için kapalıydı. Bazı bölgeler mayınlardan temizlendikten sonra siviller kente dönmeye başladı.

Suriye'deki iç savaş henüz tam olarak bitmemiş olsa da, Şam savaş sırasında militanların eline geçmiş olan geniş topraklar üzerindeki kontrolünü yeniden kazandı. Suriye hükümeti, etkilenen bölgelerin yeniden inşasına büyük önem vermekte ve ülke içinde yerlerinden olmuş ya da savaştan başka ülkelere kaçmak zorunda kalan mültecileri karşılayabilmekte.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Mültecilerin Kabulü, Tahsisi ve Barınma Merkezi tarafından sağlanan en son verilere göre, 600'den fazla hektarlık arazi, 1,169 bina ve 170 kilometrelik yolların Suriye'deki mayınlardan temizlendiği açıklandı. 2.770'den fazla doğaçlama patlayıcı cihaz dahil olmak üzere toplam 10.273 patlayıcı nesne imha edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal