G. Kore, Pyongyang Deklarasyonunu onayladı

Güney Kore hükümeti Salı günü, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong Un arasında Eylül ayında Pyongyang'daki üçüncü zirvede imzalanan Pyongyang Deklarasyonu'nu onayladı.

23.10.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-10:18) G. Kore,  Pyongyang Deklarasyonunu onayladı

Güney Kore hükümeti Salı günü, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) lideri Kim Jong Un arasında Eylül ayında Pyongyang'daki üçüncü zirvede imzalanan Pyongyang Deklarasyonu'nu onayladı. Deklarasyon, Cumhurbaşkanı Moon’un başkanlığında kabine toplantısında müzakere edildi ve onaylandı. Pyongyang Deklarasyonu kapsamında, iki taraf düşmanca ilişkileri sona erdirmeyi, işbirliğini ve değişimleri artırmayı ve Kore Yarımadası'nı nükleer hale getirmeyi kabul etti. Kabine, Pyongyang zirvesinde iki Kore ülkesinin savunma şefleri tarafından imzalanan kapsamlı askeri anlaşmayı da onayladı. Askeri anlaşma kapsamında iki ülke, sınır boyunca bir tampon bölge oluşturarak sınır bölgelerindeki tüm düşmanca eylemleri durdurmayı kabul etti. Pyongyang Deklarasyonu çoğunlukla Moon ve Kim'in Panmunjom sınırındaki bir köyde Nisan ayında yaptıkları ilk zirvede imzaladığı Panmunjom Deklarasyonu'nu uygulama yollarıyla ilgili olduğundan, Pyongyang Deklarasyonu bakanlığa göre parlamento tarafından onaylanmayı gerektirmiyor. Panmunjom Deklarasyonu şu anda meclis onay sürecinde. Moon, kabine toplantısında, Kore-içi ilişkilerin iyileşmesinin ve askeri gerginliklerin gevşemesinin Kore Yarımadası'nın tam denükleerleşmesini daha kolay bir şekilde teşvik edebileceğini söyledi.

Moon ayrıca onaylama işleminin insanların hayatlarını korumaya ve güvenliğini sağlamaya yardımcı olacağını, yarımadanın risk faktörlerinden kurtulduğunu ve nihayetinde Güney Kore ekonomisinden yararlandığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal