St Petersburg Gezilecek Görülecek Yerler

Rusya’nın incisi olarak adlandırılan, Avrupa’nın dördüncü büyük kenti St Petersburg gezilecek görülecek yerler açısından oldukça zengindir. Biz de sizler için St Petersburg gezilecek görülecek yerleri derledik.

19.06.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-14:47) St Petersburg Gezilecek Görülecek Yerler

Neva nehri üzerinde kurulu 42 adaya bölünmüş, teknelerle ziyaret edile bilen harika bir şehirdir. Rusya’nın kültür başkenti olarak kabul edilen bu şehir ölmeden önce yapılacaklar listesine alınıp kesinlikle gezilmedir. Size farklı deneyimler ve görsel şovlar yaratacak bu şehir üzeriniz de büyük bir hayranlık bırakabilir.

St Petersburg Gezilecek En Önemli 5 yer:

Rusyanın Beyaz Geceleri

Neden beyaz geceler diye soracak olursanız mayısın ortası ve temmuz sonuna kadar 18 saatlik bir aydınlanma söz konusudur. Bu dönemler de çok fazla turist akın etmektedir.

Hermitage Müzesi

St Petersburg'a gidince mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Dünyanın en büyük müzesinden biri olan Hermitage müzesi bünyesin de 3 milyon sanat eseri barındırmaktadır.

Neva Nehri

Adeta bir Venedik’i andıran bu nehir de kesinlikle kanal turu yapmalısınız.

Kanlı Kilise

İlk baktığınız andan itibaren hemen dikkatinizi çekecek olan bu kilise ihtişamıyla sizi kendine hayran bırakacak, Kanlı Klise isminin anlamı ise; Çar II.Aleksandr’ın bir suikaste kurban gitmesi sebebiyle tam öldüğü bu yere bir kilise yapılmıştır ve bu klise'nin adı Kanlı Kilise olmuştur.

Çarlık Sarayı

Hiç bir masraftan kaçınılmayarak yapılan bu saray mimarisi ile sizi şaşırtabilir.

St Petersburg' da Gece Hayatı

Burada gece hayatı oldukça renkli ve yoğun geçiyor, hafta içi hafta sonu hiç fark etmeden eğlenebileceğiniz barlar diskolar mevcuttur. Eğer gece hayatını seviyorsanız St Petersburg' da Gece Hayatı tam da sizin aradığınız gibi, ayrıca fiyat olarak da aşırı uygundur. Konaklamanız dahi lüks otel de de kalsanız bütçenizi asla zorlamazsınız. Hem uygun hem lüks hem de yemek yiyebileceğiniz üç kattan oluşan Begemot eğlenmek için tercih edebileceğiniz bir yer, Asya mutfağı ile ünlü olan Buddha Bar hem restoran olarak hem gece kulübü olarak hizmet veriyor. Santa Barbara ise şehrin merkezinde bir gece kulübüdür. 3 katlı olan bu kulübün 3. katı VIP bölümüdür ve genel de özel partiler yapılır. St Petersburg gezilecek görülecek yerler arasın da gece hayatını da dahil edebilirsiniz.

St Petersburg' da Konaklama Nerede Yapılır?

Gece hayatı hareketli, caddeleri modernuygun fiyatlı ve temiz bir yer arıyorsanız istediğiniz konaklama otelini Moskovsky Bölgesi'nde bulabilirsiniz. Modern, alışveriş merkezi cafeler restoranlar ve tarihi kalıntıların mevcut olduğu biraz daha sakin olan Kalininsky Bölgesi diğer bölgelere göre konaklama fiyatı daha da uygudur. Farklı bir yer de kalmak isterseniz Petrogradsky Bölgesi tam da size göre turistik yerlere ev sahiplği yapan bu yer de 5 yıldızlı oteller de uygun fiyata kalabilirsiniz. St Petersburg gezilecek görülecek yerler ve uygun fiyata konaklayabileceğiniz birçok yer de mevcuttur. Eğer 1 kaç ay öncesinden rezervasyon yaparsanız tatiliniz daha da uyguna gelecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal