Lewis Hamilton Topa Tuttu! 'Kim Olduğunuzu Biliyorum'

Ünlü İngiliz Formula pilotu Lewis Hamilton, George Floyd'un polis memuru tarafından katledilmesinin sonrasında, Formula 1 dünyasını topa tutan bir mesaj paylaştı.

02.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:55) Lewis Hamilton Topa Tuttu! 'Kim Olduğunuzu Biliyorum'

Formula 1’de Mercedes ekibi için yarışan dünyanın en iyi pilotları arasında gösterilen Lewis Hamilton, Formula 1 camiasını eleştiren bir mesajla dikkatleri üzerine çekti. ABD’de George Floyd’un polis memuru tarafından öldürülmesinin sonrasında başlayan eylemleri desteklediğini söyleyen deneyimli isim, bu aşamada yalnız bırakıldığından yakındı.

Beyazların hakim olduğu Formula 1 camiasının, gerçekleşen ırkçı polis şiddetine sessiz kaldıklarına dikkat çeken Lewis Hamilton "İçlerinizden bazıları çok büyük yıldızlar ama adaletsizlik karşısında sessiz kalmayı tercih ediyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1 dünyasından yaşananlara karşı tek bir tepki yok. Ben Formula 1 içinde beyaz olmayan insanlardan biriyim ve tepkimde yalnız kalıyorum. Kim olduğunuzu biliyorum ve şunu bilin ki sizi görüyorum" ifadelerini kullandı.

Irkçılığın yalnızca ABD’de değil bütün dünyada büyük bir problem olduğunun da dikkat çeken Lewis Hamilton "Irkçılık İngiltere’de, İspanya’da, İtalya’da, dünyanın her yerinde var. İnsanlar ırkçılık ve nefretle doğmuyor. Bunlar bize sonradan öğretiliyor” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal