Kartal: 'Çaykur Rizespor'a 1 Lira Vermedim'

Çaykur Rizespor'u iyi yönettiklerini anlatan Hasan Kartal, bugüne kadar kulübe 1 lira bile vermediğini söyledi.

07.02.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-11:24) Kartal: 'Çaykur Rizespor'a 1 Lira Vermedim'
Hasan Kartal, Çaykur Rizespor'u güzel yönettiklerini söyleyen Hasan Kartal şöyle konuştu:

"Şimdi kulübün ekonomik yapısında hiçbir problem yok. Süper Lig'i elimize aldığımızda Süper Lig'deki geliri iyi idare edersen, hiç kimseye ihtiyacın olmadan kulübünü iyi bir şekilde yönetebilirsin. Rizespor'un yönetim kurulu başkanıyım. Yönetici olduktan sonra Rizespor'a 1 lira vermedim. Çünkü düzgün yönetiyoruz. Gelen paraları düzgün yönetiyoruz, har vurup harman savurmuyoruz. Daha önceden verdiğim, yapmış olduğum yardımlar var onun dışında inanın Rizespor'a başkan olduktan sonra 1 lira vermedim. İyi yönetildiği zaman kendi gelirleriyle kulüp idare edilebilir"

"Yurt dışından gelen futbolcuları alıyorsun, ne olduğunu bilmiyorsun, menajerlerin sözlerine inanıyorsun ondan sonra gelenlere bir bakıyorsun işe yaramıyor, göndermek zorunda kalıyorsun. Gönderemiyorsun, bir de FIFA'nın çok ağır kararları var. Hiç oynamayan bir sporcuya korkunç bir şekilde para ödemek zorunda kalıyorsun. Bu da kulüpleri yıkıyor. Bu yanlış transferlerden ve kulübü yanlış idare etmektendir"

Başkan Hasan Kartal, tesis problemlerini belirterek, "Altyapılarla ilgili araziye, yere ihtiyacımız var. Bunları nasıl temin etmemiz lazım. Şimdi her bölge planlanırken, o bölgede nüfusa yetecek şekilde spor alanlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şart koşmuş. Diyor ki '1 kişiye şu kadar metrekare spor alanı ayarlayacaksın.' Yeni çıkan kanunla o alanlar tamamen devletin eline geçti. Birkaç ay oldu bu kanun çıkalı. Ama bu kanun çıkmadan önce spor alanları kamu ortaklık payından karşılanıyordu. Bunu da Spor Bakanlığı'nın, devletin kamulaştırması gerekiyordu. Spor Bakanlığı bu kamulaştırmaları yapamadı. 30 yıldır kamulaştırma yapılamayan şehrin göbeğinde spor alanları mevcut. Bunlara bir çözüm bulunması lazım. Spor Bakanlığı'nın bunlara bir proje çizmesi lazım" dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal